Sadi Kurtulan, Vatandaşlarla Buluştu

Sadi Kurtulan, Vatandaşlarla Buluştu

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, mahalle hayırları ve hıdrellez şenliklerine katılarak, vatandaşlarla buluştu.Mustafakemalpaşa’da baharın gelmesiyle uzun yıllardır sürdürülen gelenek k...

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, mahalle hayırları ve hıdrellez şenliklerine katılarak, vatandaşlarla buluştu.

Mustafakemalpaşa’da baharın gelmesiyle uzun yıllardır sürdürülen gelenek kapsamında yapılan hayırlar başladı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, AK Parti İlçe Başkanı Sadettin Akkoyunlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Çırpan, Hamidiye, Koşuboğazı ve Güllüce mahallerinde düzenlenen hayırlara katıldı. Muhtarlar ve esnafların ev sahipliğinde yapılan hayırlara binlerce vatandaş akın etti. Kuran-ı Kerim ve mevlid-i şeriflerin okunduğu hayırlarda şehitler için dualar edilerek, misafirlere çeşitli yemekler ikram edildi. Belediye Mehter Takımı’nın konserleriyle şenlenen hayırlarda vatandaşlarla sohbet eden Kurtulan, samimi ve güzel bir ortamda gerçekleşen bu tür etkinliklerin toplumun birlik ile beraberliğine güç kattığını söyledi.

Kurtulan, Türk kültürünü yansıtan gelenek, görenek, töre ve inançların bu tür birlikteliklerle geleceğe taşınacağını dile getirerek, “Eskiden köy olan mahallelerimizde yüz yıllara dayanan etkinlikler yapılıyordu. Köy hayırları mahalle olduktan sonrada sürüyor. İnsanlar arasında kaynaşmaya, komşuluğun güçlenmesine büyük katkı sağlayan bu hayır günlerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu kültürleri yaşatmak çok önemlidir, bizden sonraki kuşaklara da bunu aktarmak bizim görevimizdir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.