Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, değişen ve gelişen Türkiye’yle birlikte artık kimsenin milli iradeyle oynayamayacağını söyledi.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bigadiç Devlet Hastanesi’nin açılışı...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, değişen ve gelişen Türkiye’yle birlikte artık kimsenin milli iradeyle oynayamayacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bigadiç Devlet Hastanesi’nin açılışı için Balıkesir’e geldi. Hastane önünde davul zurnayla karşılanan Müezzinoğlu, "Bu şifa yuvasının açılış merasiminde sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum" diyerek sözlerine başladı.

AK Parti kurulurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üç temel cümle söylediğini hatırlatan Müezzinoğlu, "O üç temelden biri, AK Parti milletin partisidir. İkincisi, AK Parti milletin ortak değerlerinin temsilcisidir. Üçüncüsü de AK Parti milletin hayallerinin ve hedeflerinin önünde yürüyecektir. Milletin hayalleri ve hedeflerinin gerçekleşmesi uğruna çalışacaktır. Bugün Bigadiç’de açtığımız bu 100 yataklı hastane Bigadiçlilerin hayallerinin ve umutlarının eseridir. Bunun bir çok örneklerini farklı farklı boyutlarıyla AK Parti gösterdi" dedi.

Müezzinoğlu, "İnsanlarımızla gönül gözüyle konuştuk. Ve gönülden beklediklerinin hizmetini yapmaya başladık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ’Türkiye’de artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi. Evet artık Türkiye’de hiç bir şey eskisi gibi değil. Eskileri hatırlarsınız. 30 yıllık bir meslek mensubu olarak şu cümleyi duyduğumda üzülüp mahcup olurdum. Almanya’dan Antalya’ya turist olarak gelen bir Alman vatandaşı trafik kazası geçirmiş, Almanya’yı aramış. Almanya’dan ambulans uçak gelmiş ve vatandaşı Almanya’ya götürmüş. İngiltere’den gelen bir İngiliz turist Bodrum’da kalp krizi geçirmiş. Onu da ambulans uçak gönderip memleketine göndermişler. Vay anasını ya. Biz o günleri görmeyiz. Biz o günleri yaşayamayız, hayal edemeyiz. O günlerde kapalı kapılar arasından, bu millet onlara layık değil diyorlardı. Ama bugün artık Türkiye’de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diyen Recep Tayyip Erdoğan, ’Almanya’da ne varsa Türkiye’de de o olacak. İngiliz vatandaşları neyi hak ediyorsa benim vatandaşım daha iyisini hak edecek’ dedi. Ambulans uçaklarımız var mı, ambulans helikopterimiz var mı. Almanya’dan daha iyi teknolojiyle donatılmış hastanelerimiz var mı? Daha iyilerini yapabilen bir irade var mı. Milletle beraber yürüyen bir AK Parti var mı? Muhtar bile olamazsın denilen Recep Tayyip Erdoğan’ı bu millet cumhurbaşkanı yaptı mı" şeklinde konuştu.

"MİLLETİ KUŞ BEYİNLİ ZANNEDİYORLAR"

Milletin derdini ve sıkıntısını paylaşarak azaltmak için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Ama bugünlerde yine Ağustos böceği gibi birileri çıktı, cır cır ötüyor. Mevlana’nın güzel bir sözü var. ’Av zamanı kuşlara avlamak için atılan yem cömertlikten değildir’ der. Şimdi birileri millete kuş yemi atar gibi avlamak için yem atıyor. Milleti kuş beyinli zannediyor o kuş beyinliler. Ama millet kendisiyle beraber yürüyeni buldu. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Bunların harmanda yüzü yok. Arkalarında çil çil eserler bırakması lazım. Şimdi bunlar ağustos böceği gibi ötüyor. Ama millet bal arısıyla buluştu. Kovanı balla dolduran bir AK Parti var. Şimdi milletin kovanına göz diktiler. Yok böyle yağma. Millet kovanına da sahip çıkacak" dedi.

Mehmet Müezzinoğlu, 27 Mayıs darbesinden de bahsederek, "Bu toprakların insanı merhametlidir, mütevazidir, merttir. Evet biz mütevaziliğimizle, merhametimiz ile kurda kuşa bu milletin imkanını yedirmeyecek kadar da mertiz. Birileri tuzak, tezgah kuruyor. Bu tuzakları kuranlar daha önce başarılı oldular. 1960’da milli iradeyi idama götürdüler. Rahmetli Menderes’i, Zorlu’yu, Polatkan’ı idam ettiler. Esasında idam edilenler onların şahsında milli iradeydi. Milletin hayalleriydi, milletin umutlarıydı. AK Parti olarak bütün bu tuzaklara karşı mertçe durduk. Hiç tereddütünüz olmasın ki Recep Tayyip Erdoğan sağ olduğu sürece, AK Parti var olduğu sürece milli iradeyle artık kimse eskiden olduğu gibi çelik çomak oynayamayacak. Bu milletin hakkını birilerine sömürtemeyecek" diye konuştu.

"ATATÜRK’ÜN GÖLGESİNE SIĞINIP SİYASET YAPIYORLAR"

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gölgesine sığınıp siyaset yapan bazı kişiler olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Büyük önderin gölgesine yan gelip de siyaset yapıyorlar. Onu kullanarak, ondan geçinerek siyaset yapıyorlar. Halbuki büyük önder Mustafa Kemal Atatürk iki temel cümle söylemiş. Biri ’egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’. Bu millet büyük Türk milletine muhasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır ey CHP’liler, ey MHP’liler. Büyük önderi kullanarak olmaz. Alın teri gerekir. Gece gündüz demeden millet için çalışmayı gerektir. Çok eserler yaptık. Ama olduğumuz noktadan memnun değiliz. Daha büyük hedeflerimiz var. Bu millet dünyanın neresine giderse gitsin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur ve gurur duyacak, gittiği yerde şunu diyecek, ’benim ülkemde daha iyisi var, daha güzeli var’. Ve ülkesiyle, milletiyle onur duyacak. Dünyanın her köşesinde inşallah bu ay yıldızlı bayrak çok daha güçlü dalgalanacak. Birileri dedikodu yapacak, birileri tuzak kuracak, kuyu kazacak. Ama milli irade sandıkta 7 Haziran akşamı onları yeniden boğacak" şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, Bigadiç Devlet Hastanesi’nin vatandaşlara hayırlı olmasını dileyerek, "Bugün Bigadiç’te gerçekten son derece modern 75 yataklı bir hastaneyi açıyoruz. Ama 75 yatağın haricinde ilave bir bakıyorum ki 13 diyaliz yatağı, 13 acil yatağı, 12 yoğun bakım yatağı var. Bunlar hesapta yok. Bunları hesaba kattığımızda neredeyse 125 yatak kapasiteli bir hastane var. Hayırlı olsun. Bir hastaya düşen oda yani kapalı alan yaklaşık 100 metrekare. Siz burada ben de dahil hangimizin 200 metrekare oturduğu dairesi var. Ama biz bu millete tüm imkanları veriyoruz. En iyisine layık görüyoruz. Bigadiç Belediye Başkanımız termal su olduğunu söylüyor. Termal suyun da tedavi anlamında buradaki insanımız hizmet etmesi ile ilgili çalışmaların talimatını verdim. Rabbimin bu topraklara verdiği bereket millete hizmet olarak dönecek. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Hiç kimseyi suçlamayacağız. CHP’li ve MHP’li kardeşlerimiz de bizim kardeşlerimiz. Onlar da bu ay yıldızlı bayrağın altında dik yürümek istiyorlarsa AK Parti’ye destek verecekler. Onlara hizmetin en güzelini biz götüreceğiz. Onların da hayali daha güçlü bir Türkiye. Onların istedikleri daha güçlü dalgalanan bir Türk bayrağı. Ama bunu yapacak güç ve irade AK Parti’de var. 7 Haziran seçimlerinin ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu hastanenin de bir şifa yuvası olarak sizlere bir güzel hizmet sunmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların sonrasında Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesip, hastaneyi gezdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.