Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan Psikiyatri Hastalarının İstatistik Bilgileriyle İlgili Açıklama

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan Psikiyatri Hastalarının İstatistik Bilgileriyle İlgili Açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, psikiyatri hastalarının yoğunluğunu tespit edebilmek için istatistik verilerine ihtiyaç olduğunu söyledi.İlçe toplum sağlığı merkezlerine genelge gönderen Sağlık Baka...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, psikiyatri hastalarının yoğunluğunu tespit edebilmek için istatistik verilerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

İlçe toplum sağlığı merkezlerine genelge gönderen Sağlık Bakanlığı, psikiyatri hastalarının kimlik, adres ve teşhis bilgilerini istedi. Bu bilgilerin elden ele dolaşmasının tehlikeli olduğunu ifade eden Tabipler Birliği ise bu talebe karşı çıktı. Bunun üzerine açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Psikiyatri hastaları kimlerdir diyebilmek kimsenin yetkisinde değildir" dedi.

Ancak bir bölgedeki kişinin ismi dışında yoğunluğu tespit edebilmek için istatistiklere ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, “Sağlık Bakanlığı olarak hiçbir hastamızın tıbbi bilgilerini bir başkasıyla paylaşmıyoruz. Bütün sistemlerimizde titizlikle bunu uyguluyoruz. Fakat bir bölgedeki sorunları, kişinin ismi dışında yoğunluğu tespit edebilmek için, istatistiki ve bilimsel verilere ihtiyacımız var. Bursa’nın herhangi bir mahallesinde hangi hastalığın hangi oranda olduğunu bilmek ve ona göre tedbir almak bakanlığın veya ilgili kurum ve kuruluşların görevi ve sorumluluğudur. Bu hastalar kimlerdir diyebilmek kimsenin yetkisinde değildir. Zaten böyle bir uygulama da söz konusu değildir” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile birlikte yeni açılan Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.