Sağlık Ekibinden Nefes Kesen Yaralı Kurtarma Operasyonu

Sağlık Ekibinden Nefes Kesen Yaralı Kurtarma Operasyonu

Van’da, bir grup dağcı Erek Dağına tırmandığı sıra kopan kaya parçası dağcıların üzerine düşünce, 1’i ağır 3 kişi yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi tarafın...

Van’da, bir grup dağcı Erek Dağına tırmandığı sıra kopan kaya parçası dağcıların üzerine düşünce, 1’i ağır 3 kişi yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi tarafından kurtarılarak ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Dün sabah saatlerinde bir grup dağcı, merkez İpekyolu ilçesinin Sarmaç mahallesinden Erek Dağı’na tırmanışa geçti. Tırmanış sırasında dik kayalıklara gelindiğinde kopan kaya parçası 3 dağcıya isabet etti. Dağcılardan 1’i ağır 3 kişi yaralanırken, arkadaşları 112 Acil Komuta Merkezi’ni arayıp durumu bildirdi. Kısa sürede bölgeye 1 ambulans ile 2 Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi sevk edildi. Bölgeye giden ekipler, yaralıların bulunduğu alan sarp ve kayalık olduğundan dolayı araçla çıkamayınca yaya olarak ulaşmaya çalıştı. Yaralılara ulaşan ekipler, durumları iyi olan Muhbet B.’i (36) sedye ile, Mehmet Ali I. (26) ise yürüyerek ambulansa götürüldü. Tekin A. (22) için bölgeye ambulans helikopter sevk edildi. Kısa sürede bölgeye giden ambulans helikopter dağın zirvesinde inecek yer aradı. Sarp ve kayalık alan olduğundan helikopter Erek Dağının eteklerine inerek yaralının getirilmesini bekledi. Yaralı Tekin A., yaklaşık dört saatlik çalışma sonucu götürüldüğü ambulans helikopterle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.