Sağlık-Sen, Genel Başkan Memiş Başkanlığında Toplandı

Sağlık-Sen, Genel Başkan Memiş Başkanlığında Toplandı

Sağlık-Sen Aydın Şubesi İl Divan Toplantısı, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş başkanlığında gerçekleştirildi.

Sağlık-Sen Aydın İl Divan Toplantısında Genel Başkan Metin Memiş’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, AK Parti Aydın 2. Sıra Milletvekili Adayı Abdurrahman Öz, Sağlık-Sen Yönetim Kurulu, İlçe ve İşyeri Temsilcileriyle Sağlık-Sen üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Şube Başkanı Baki Karaer, tüm programlarını iptal ederek Aydın Sağlık-Sen İl Divan Toplantısına katılan Genel Başkan Metin Memiş’e teşekkür etti. Aydın Sağlık-Sen’in büyük bir aile olarak önemli başarılara imza attığına işaret eden Karaer, “15 Mayıs süreci öncesi teşkilatımızla genel bir değerlendirme yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Aydın Sağlık-Sen olarak yönetim kurulumuz, ilçe ve işyeri temsilcilerimizin yoğun gayretleri sayesinde bugün bulunduğumuz noktaya ulaşmış bulunuyoruz. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen yıkılmadık, dimdik mücadelemizi sürdürüyoruz. Paralel yapı ve malum sendikalar, işbirliği yapıp Sağlık-Sen’in elinde bulundurduğu yetkiyi almak istiyorlar. Biz dün olduğu gibi bugün de tüm teşkilatlarımızla el ele vererek üyelerimiz ve milletimizin menfaatleri için mücadelemizi sürdüreceğiz. Aydın Sağlık-Sen’i bulunduğu noktadan daha üst seviyelere hep birlikte taşıyacağız. Sorumlu sendikacılık yapan Sağlık-Sen’in gündeme getirdiği nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırılması ve uzman ebelik düzenlemesi 15 Nisan itibariyle yasalaşmış olup, emeği geçenlere teşekkür ederiz. Sendikamız tarafından hazırlanan Görevde Yükselme Kitaplarının dağıtımlarına yarından itibaren başlanacaktır” dedi.

MEMİŞ’DEN AYDIN SAĞLIK-SEN’E KUTLAMA

Sözlerine sıkıntılı günler geçirmelerine rağmen gösterdikleri kararlılıkla sorunların üstesinden gelen Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer ve yönetimini kutlayarak başlayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de, “Aydın’da zor bir dönem geçirdik. Aydın Sağlık-Sen, bu zor dönemdeki mücadelesi ve kararlığıyla Türkiye geneli için bize güzel bir örnek oldu. Aydın Şubemiz, 2-3 yıldır oynanan oyunlar karşısında dimdik ayakta durdu. Üyelerimiz ve milletimizin menfaatlerini korumak için Mehmet Akif İnan Ağabeyimizin misyonuna sahip çıktılar. Onurlarını birilerine ipotek edenler gibi asla olmadılar. Kendilerinden fedakarlık yaparak sürdürdükleri mücadelelerinde başarıya ulaştılar. Ben Şube Başkanımız ve yönetimini bu gayretlerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Memur-Sen’in bir dünya sendikacılığı anlayışını ortaya koyduğuna işaret eden Metin Memiş, “Ne zaman Türkiye ayağa kalmak istese, birileri gelip başına bir sopa vurdu. Artık Türkiye’de darbeci zihniyet kalmadı. Tüm eleştirilere rağmen Memur-Sen olarak çözüm sürecini destekledik. Bu süreç aynen devam ederse; bu ülkede Çanakkale ruhu yeniden canlanacaktır. Toplumun tüm kesimlerini buluşturacak birlik ve beraberliğe kimse zarar veremeyecektir. Bu yüzden aynı anlayış ve duruşla mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz ülkemizi ve milletimizi seviyoruz. Türkiye’deki huzur ortamını bozmaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Aynı kararlılık ve duruşla onların karşısında duracağız” şeklinde konuştu.

“KAZANIMLARIMIZI SAHİPLENMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Sağlık-Sen’in elde ettiği kazanımlardan söz eden Memiş, yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans mezunu sağlık personelinin 3600 ek göstergeye yükseltilmesi ve döner sermaye katsayılarının artırılması konusunda gelinen nokta hakkında bilgiler paylaştı. 15 Mayıs öncesinde her zaman olduğu gibi beyanlar ve imza kampanyalarıyla Memur-Sen’in kazanımlarının itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını savunan Memiş, şöyle konuştu: “Geçen yıl aynı şeyi yaptıklarında ‘Emek hırsızları’ demiştik. Bizi dava ettiler. Allah’a çok şükür ki beraat ettik. 7 yıllık yetki dönemlerinde hiçbir şey yapamayanlar, bizim 70 maddelik kazanımlarımızı sahiplenmeye çalışıyor. Onlar 2006-2009 yılları arasında hiçbir şey yapamazken, biz 2009’da yetkiyi alır almaz sorunları çözmeye başladık. Eğer biz bu kazanımlarımızı sahada anlatırsak, Sağlık-Sen’i tercih etmeyecek kimse kalmaz. Biz alın terimiz ve emeğimizle elde ettiğimiz kazanımları anlatamazsak, birileri gelir emeğimizi çalar ve kazanımlarımıza sahip çıkar”

“SİZLERİN İMZALARINA İHANET ETMEDİK”

Sağlık-Sen’in sorumluluklarının farkında olduğuna değinen Memiş, sözlerini şöyle tamamladı: “Sağlıkta artan memnuniyete rağmen, artan şiddet olaylarını gördükçe içimiz yanıyor. Bizim çalışmalarımızın ardından Sağlık Bakanlığı bu konuda önemli adımlar attı. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını istiyoruz. Biz sorunlardan nemalanan değil, sorumlu sendikacılık yapıyoruz. Bizler, üye kayıt formlarının altına sizlerin attığı imzalara asla ihanet etmedik. Bu kararlılıkla üyelerimiz ve milletimiz için mücadelemizi sürdüreceğiz”

Konuşmasının ardından Sağlık-Sen Aydın Şubesi İl Divan Toplantısına katılan sağlıkçılarla sohbet eden Genel Başkan Metin Memiş, toplantının sonunda Sağlık-sen üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.