Sağlık -Sen Genel Başkanı Memiş:

Sağlık -Sen Genel Başkanı Memiş:

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlıkta şiddetin önlenmesinin toplumsal bir sorumluluk olduğunu, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.28 Nisan Sa...

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlıkta şiddetin önlenmesinin toplumsal bir sorumluluk olduğunu, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

28 Nisan Sağlık Çalışanına Şiddete Hayır Günü sebebiyle bir açıklama yapan Metin Memiş, cezai müeyyidelerin artırılmasından, çalışma ortamlarının güvenliğinin teminine kadar gereken her türlü yasal ve yapısal tedbirlerin hayata geçirilmesi ve toplumsal duyarlılığın artırılmasının bütün sağlık çalışanlarının ortak beklentisi olduğunu ifade etti.

Kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve güvenli bir ortam sunulması için bakanlığın da gerekli uygulamaları hayata geçirmesi gerektiğini kaydeden Metin Memiş, şiddetin önlenmesinde, her ne kadar eğitimin önemi bilinen bir gerçek olsa da, hizmet sunulan ortamların güvenliğinin sağlanmasının da önemli bir adım olacağını vurguladı.

Sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasının, hem bakanlığın hem de millet olarak bizlerin ortak sorumluluğu olduğunu söyleyen Metin Memiş, “Şiddet uygulayan ya da şiddet uygulamaya meyilindeki kişilere, bireysel veya toplumsal tepkiler de şiddetin önlenmesinde önemli bir adım olacaktır. Sağlık çalışanlarına sahip çıkılması, hizmet kalitesinin artmasına büyük ölçüde katkı sunacaktır. Bu bakımdan, öncelikle sağlıkta olmak üzere, hayatın her alanındaki şiddete karşı ulusal bazda bilinçlendirme kampanyaları düzenlemeli, sahip çıkılması ve sonuç alana kadar geri adım atılmamalıdır” dedi.

Şiddetin bir insanlık suçu olduğunu da dile getiren Memiş, sağlık çalışanlarının sadece hasta veya yakınlarının şiddetine maruz kalmadığını, işyerlerinde de değişik şiddetlere maruz kaldığını dile getirdi.

Sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle halkımıza hizmet ettiğini belirten Memiş, “Yetersiz sayıyla, sağlık hizmetlerinin sunumunda bir devrim yapan ve sağlıkta dönüşümün mimarı sağlık çalışanlarımız zaman zaman da şiddete maruz kalmaktadır. Sağlıkta şiddetin önlenmesi ve şiddet uygulayanların cezalandırılmasına yönelik birçok çalışma gerçekleştiren ve öneri sunan Sağlık-Sen olarak, ilk defa bir meslek grubuna yönelik yasa çıkmasını sağladık. Sağlıkta şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması için çıkartılan yasanın öncülüğünü yapan Sağlık-Sen, diğer taraftan da sağlık çalışanlarının güvenliklerinin sağlanması ve şiddetin önlenmesine yönelik öneriler geliştirmiştir” şeklinde konuştu.

Metin Memiş, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, sorumluluk sahibi konumundaki her kurum ve kuruluşun bu yönde gerekli adımları atması, müeyyideleri hayata geçirmesi ve şiddetin kökünü kazıyıcı çalışmaları ciddiyetle sürdürmesi çağrısında bulundu. Memiş ayrıca, Sağlık-Sen olarak, “Emeğe Saygı, Şiddete Sıfır Tolerans” diyerek başlattıkları bu mücadeleyi, sağlıkta şiddetin kökü kazınana kadar sürdürmekte kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.