Şahin: İlçe Milli Eğitim Müdürü Valiyi tanımıyor

Şahin: İlçe Milli Eğitim Müdürü Valiyi tanımıyor

MHP İncirliova İlçe Başkanı Ali Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine kravatsız ve ceketsiz katıldığı için eleştirilince, bayram da takım elbise giymediğini savunan Mustafa Çalışkan'ın valiyi tanımadığını öne sürdü.

 

Konuşmasını yakası açık gömlekle, ceketsiz ve kravatsız yapan Çalışkan'a Aydın Valiliği'nin resmi kurumlara gönderdiği yazıyı hatırlatan MHP'li Şahin, söz konusu yazıda, “Protokole dahil kamu görevlileri, tüm resmi törenlere mutlaka takım elbise ile katılacaklardır” ifadesinin yer aldığını belirterek, ''İlçe Milli Eğitim Müdürü, davranışları, hal ve hareketleriyle ya Vali'yi tanımıyor ya da yazıyı okumuyor. Burada da milli bayramlara karşı tepki gösterdiği anlamı çıkıyor'' dedi.

“GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Aydın Valiliği’nden yaz uygulamasına yönelik kılık kıyafet yönetmeliğinin hükümleri gereği kamu kuruluşlarına gönderilen yazıyı kamuoyuyla paylaşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İncirliova İlçe Başkanı Ali Şahin, Aydın Valiliği ve Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'nü göreve davet ederek şunları söyledi: ''

“19 Mayıs’ta İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün resmi törene, yaz kıyafetiyle gelmesi bizleri derinden üzmüştür. İlçe Milli Eğitim Müdürü, ikili bir anlaşamamazlığımızın olduğu hissine kapılmasın. Biz, resmi kurum amirlerinin, hele hele resmi törenlerde kılık kıyafet yönetmeliğine uymamasına karşıyız. Bu davranışı hangi daire amirimiz yaparsa yapsın, MHP olarak aynı hareketle yaklaşacağımızı herkesin bilmesini isterim. Müdür Çalışkan savunmasında ise, 16 Mayıs tarihinden itibaren yaz uygulamasına geçildiğini ve bu uygulamanın da makamlarda ve resmi törenlerde de geçerli olduğunu söylemiş. Maalesef İlçe Milli Eğitim Müdürü, ya Aydın Valiliği’nden gönderilen yazıyı okumadı ya da bize farklı şekilde aktardı. Biz biliyoruz ki o yazının Aydın Valiliği tarafından; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, vali yardımcılarına, 17 ilçe kaymakamlığına, İçişleri birimlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildiğini biliyoruz. O yazıda da ‘Protokole dahil kamu görevlileri, tüm resmi törenlere mutlaka takım elbise ile katılacaklardır’ diye ibare olduğunu da biliyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürü, davranışları, hal ve hareketleriyle ya Vali'yi tanımıyor ya da yazıyı okumuyor. Burada da milli bayramlara karşı tepki gösterdiği anlamı çıkıyor. Milli bayramlara karşı çıkanlara MHP olarak biz tavrımızı gösteriyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü, bu yaklaşımından ötürü kınıyoruz. Ayrıca Aydın Valisini ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürü’nü göreve davet ediyoruz.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan, törene katıldığı kılık kıyafet sebebiyle MHP ve CHP’liler tarafından eleştirilmiş ve kendisini, Aydın Valiliği’nden gönderilen yazıya ilişkin yaz uygulamasına geçildiğini gerekçe göstererek savunmuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.