Şahin: “Önce Devemizi Bağlayacağız, Sonra Tevekkül Edeceğiz”

Şahin: “Önce Devemizi Bağlayacağız, Sonra Tevekkül Edeceğiz”

‘Sağlıkta İş Sağlığı ve Güvenliği’ panelinde konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Kadere inanacağız tabi ama önce devemizi bağlayacağız, sonra tevekkül edeceğiz” dedi.Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve İŞ...

‘Sağlıkta İş Sağlığı ve Güvenliği’ panelinde konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Kadere inanacağız tabi ama önce devemizi bağlayacağız, sonra tevekkül edeceğiz” dedi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü ‘Sağlıkta İş Sağlığı ve Güvenliği’ paneli düzenledi. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel, Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, konuşmacılar ve sağlık çalışanları katıldı.

“ÖNCE DEVEMİZİ BAĞLAYACAĞIZ SONRA TEVEKKÜL EDECEĞİZ”

Sağlık teşkilatında böyle bir konunun gündeme getirilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Tabi bu konular Türkiye’de birazda bilinçlenmeyle alakalı bir durum. Maalesef biz kuralların ihlal edilmesi için konulduğu gibi bir algı içerisindeyiz. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Kurallar uyulmak için vardır. Bunu Samsun’da her ortamda dile getiriyorum. Çünkü iş sağlığı iş güvenliği derken belki trafik güvenliğini de bunun bir parçası olarak görmemiz lazım. Trafiğe çıktığımda trafik aksaklıkları beni inanılmaz geriyor. Özellikle trafik kurallarına uyulmadığında bir keşmekeşlik oluyor. En sağa dönmesi gereken en solda, en sola dönmesi gereken en sağda. Bu durumda da kazalar meydana geliyor. Yaya olduğumuzda araç sürücülerini, araçta iken yayaları suçluyoruz. Böyle bir özelliğimiz var. Bu durumlarda hemen bir gerekçe uyduruluyor. Diyorum ki! En kötü iş en iyi gerekçeden iyidir. Eğer insanları sağlıklı şekilde eğitirsek toplumu bir noktaya getirebiliriz. Aksi takdirde bu tarz kazaları çok yaşıyoruz. Biz kader kavramıyla kaderiyecilik kavramını birbirine karıştırıyoruz. Kadere inanacağız tabi ama önce devemizi bağlayacağız, sonra tevekkül edeceğiz. Yani bu İslami bir referans aynı zamanda” diye konuştu.

“KAZA OLMADAN TEDBİRLERİ ALALIM”

Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, “ ’Kaza olsun ondan sonra bakarız’dan ziyade şu anda kanun şunu istiyor: Kaza olmadan önleme ve kaza olmadan tedbirleri alalım. Bakanlığımızın bin 300’ün üzerinde müfettişi şu anda il müdürlüğümüz aracılığıyla tüm kurumları kamu ve özel sektördeki tüm işletmeleri teker teker geziyorlar, kurallara uymayan işletmelerle ilgili kapatma ve para cezaları uygulanıyor. Bu sadece insanın sağlıklı yaşamasına ve iş hayatında başarılı olmasına yönelik çalışmalardan dolayıdır. Tabi hiçbir şey ceza veya kanuni tedbirlerle uygulanmaz. Eğitim, eğitim, eğitim. İşte bugün burada konusunda uzmanlarımızla burada bizi bilgilendirecekler” şeklinde konuştu.

“BU KONUYA BİZZAT EHEMNİYET GÖSTERİYORUZ”

Yasanın devlet memurları ve sağlık çalışanları için zorunlu hale gelmeden iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlemlerini aldıklarını söyleyen Samsun İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, “Arkadaşlarımız çeşitli eğitimlerle personelimizi bilgilendirmeye çalışıyorlar. Bu konuya bizzat ehemmiyet gösteriyoruz. Şöyle bir anketlere baktığımızda Türkiye’de sanki sağlık sektöründe iş kazaları olmuyormuş gibi görünüyor. Dünyanın en iyi ülkeleri arasında görünüyoruz. Ama bu kazaların olmamasından değil, bizim bu işi bilmediğimizden ve bildirimlerin yapılmadığından kaynaklanıyor. Biz diyoruz ki arkadaşlara eğer başınıza bir şey geldiyse bunu bildirin bunun iş kazası olup olmadığına herkesin çalıştığı kurumdaki iş sağlığı ve güvenliği birimleri karar versin” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.