Sahte marka denetimine esnaf tepkisi

Sahte marka denetimine esnaf tepkisi

Didim’deki esnafın, sahte marka denetimi yapan avukatların iş yerlerine girmesine tepki göstermesi üzerine kargaşa çıktı. Polisin müdahale ettiği olayda, kepenk indiren esnaf, Atatürk Bulvarı’nı da kısa süreli trafiğe kapattı.

Didim’de gerçekleştirilen sahte marka denetimleri esnafın tepkisini çekti. Ünlü markaların temsilcisi avukatlar, Altınkum’da bulunan Didim Shopping Center’da denetime çıktı. Avukatlar, ünlü markaların logosunun basılı olduğu gömlek, pantolon, tişört ve şapka gibi sahte ürünleri tespit edip el koymak istedi. Sezon ortasında yapılan denetime tepki gösteren esnaf, avukatları iş yerine sokmak istemeyince kargaşa çıktı. Avukatların denetim yaptığı haberinin yayılması üzerine çok sayıda Shopping Center esnafı da olay yerinde toplandı.

Yaklaşık 80 kişilik grubun avukatlarla tartışması üzerine bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, marka temsilcisi avukatlarla esnafın karşı karşıya gelmesini engellemeye çalıştı. Kargaşayı çevrede dolaşan turistler ve vatandaşlar da şaşkın bakışlarla izledi. Faaliyet gösteren iş yerlerinin sahipleri ve çalışanları, kepenk indirerek ve Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapatarak olayı protesto etti. Esnafın tepkisi, avukatların Shopping Center’dan ayrılmasıyla son buldu.

Didim İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu da olay yerine gelerek, esnafla görüştü. Her yıl sezon ortasında yapılan denetimlere tepki gösteren Didim Shopping Center'da faaliyet gösteren işletmeciler, bu ürünleri satanların değil, üretenlerin denetlenmesi gerektiğini belirterek, turistlerin önünde yaşanan gerginliğin, Didim turizmine olumsuz etkisi olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.