"SAHTEKAR MİLLİYETÇİLERLE İŞİMİZ OLMAZ!"

"SAHTEKAR MİLLİYETÇİLERLE İŞİMİZ OLMAZ!"

CHP Gençlik Kolları'nın bir heyetle Suriye'nin Kobani kantonuna yardım götürmelerini eleştiren MHP Nazilli İlçe Başkanı Özcan'a, CHP İlçe Başkanı Ali Çankır cevap verdi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Hüseyin İnanç Yıldız ve kendisine eşlik eden bir grup parti üyesinin Suriye'nin Kürt kantonu Kobani'ye yardım malzemesi götürmelerini eleştiren MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan'a, CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır'dan çok sert bir yanıt geldi. Kimsenin kahraman milliyetçilik görüntüsü vermesine lüzum yok diyen Çankır," Milliyetçiliği biz bunlardan öğrenecek değiliz. Bizim milliyetçiğimizin sorgulanması kimsenin haddine değil. Bu ülkenin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi'nin  felsefesi misaki milli sınırları ve Mustafa Kemal'in çizgisinden asla ödün vermeyecek insanların içinde barındırdığı bir partinin üyesiyiz. O yüzden kimse bize  kahraman milliyetçiliği yapmasın. Biz 1967 yılında Bakanlar kurulunun imzasıyla kurulmuş bir parti değiliz. MHP gibi gibi dünkü parti değiliz biz. Bu ülkenin kuruluş felsefesiyle kurulmuş bi partiyiz. O yüzden 1967'ye kadar bu ülkede milliyetçilik yoktu. Bize Arap islam sentezi adı altında 1967'den beri arap milliyetçiliğini dayatmaya çalışan, sahtekar milliyetçilerle hiç işimiz olmaz" dedi.

"BİZE MİLLİYETÇİLİK TASLAMASINLAR"

Önceden Türkmenlere bir eziyet yapıldığında MHP'nin tepkisiz kaldığını ifade eden Çankır,CHP'nin her zaman mağdurların yanında olduğunu kaydetti. Açıklamasında AK Parti'yi de eleştiren Çankır, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Biz mağdur durumda olan her insanın yardıma ihtiyacı varsa kişilere ya da  topluluklara yardım yapılması taraftarıyız. Yani  bununla ilgili bir yardım yapılacaksa da her şey vakti geldiğinde yapılsın.  Daha önce de Türkmenlerle ilgili eziyet yapıldığında MHP ağzını açmıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin levhalarını indirdi AK Parti, o zaman gıkları çıkmıyordu, halen çıkmıyor. Bu ülkenin milli bayramlarında çelenk koyamıyor Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları. Milliyetçilik o zaman akıllarına gelmiyor da şimdi mi geliyor? Bu kadar basit milliyetçilik anlayışı olmaz. İnsan olmakla milliyetçi olmayı her zaman karıştırıyorlar. Karşılarında terör olmadığı anda da elleri kolları bağlı. Milliyetçilikle ilgili zerre kadar ideolojileri ya da birikimleri söz konusu değil. O yüzden AK Parti de, MHP de terörden beslenen iki tane zihniyettir. Biz Türkmenlere de yardım ettik, Kürtlere de ederiz. Bu ülkenin temel taşıyız biz yani. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk milliyetçiliği ile yaşayan bir parti. Atatürk milliyetçiliğini eğer bunlar bilmiyorlarsa, bize kalkıp milliyetçilik taslamasınlar. Dünyada zulüm çeken bir kitleye yardım ediliyorsa ve bu yardımın karşılığını milliyetçilik olarak görüyorlarsa birşey diyemem. Bunların milliyetçiliği 1967 yılında kurulmuş bir milliyetçilik işte. Terör olmazsa onlar(MHP) olmaz. Bunların dayandığı, beslendiği nokta tamamen antizıt arap milliyetçiliği. Bunların Türk milliyetçiliği yaptığına bizler inanmıyoruz."

Haber Kaynağı: (VEYSEL KARAHAN)

chp-genclik-kollari-kobane-kantonunu-ziyaret-etti-01-1024x577.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum