Saklı kuş cenneti

Saklı kuş cenneti

Aydın’ın Germencik ve Koçarlı ilçeleri arasında eski Büyük Menderes nehir yatağın biriken su ve söğüt ağaçlarını mesken olarak kullanan yüzlerce kuş, bölgeyi cennetine çevirdi. Görüntü ,çevreden geçenleri etkiliyor.

Germencik ve Koçarlı ilçelerinin birleştiği sınırda yer alan ve kuş cennetini andıran doğa güzellikleriyle dolu alan, çok az kişi tarafından biliniyor. Büyük Menderes Nehri’nin eski yatağında, Yusuf Altındiş’e ait arazide yüzlerce kuş keşfedilmeyi bekliyor. Kuşların 10 yıldan beri burada barındığını ifade eden Yusuf Altındiş, “Burası 50 yıl öncesinin Büyük Menderes yatağı olarak biliniyor. Kışın yağan yağmurlar ve taşkın sular burayı adeta bir göle dönüştürüyor. Eylül ayına kadar burada su kurumaz. Burası doğa harikası bir kuş cennetidir. Kendime ait arazinin su olmayan kısmında pamuk ekimi yapıyorum. Kuşların olduğu bölümü hiç kullanmıyorum. Burada yaşayan kuşların bir ırkının tükenmek üzere olduğu söyleniyor. İzmir Ege Üniversitesi’nden uzmanlar buraya gelerek kuşlar hakkında inceleme yaptılar” dedi.

“KORUMA ALTINA ALINSIN”

Arazinin kendisine ait olduğunu, ancak bu güzelliğin koruma altına alınmasını istediğini belirten Altındiş, şöyle konuştu:

“Burası gördüğünüz gibi bir kuş cennetidir şu anda fazla tanınmıyor ama sahip çıkılmasını istiyoruz. Kış aylarında buraya sayıları az da olsa pelikan denilen kuşlar da geliyor. Birkaç ay burada yaşadıktan sonra gidiyorlar. Devletten istediğimiz kendiliğinden oluşan bu kuş cennetini gelsinler görsünler ve koruma altına alsınlar. Kış aylarında bizim burada olmadığımız zamanlarda kaçak avcılar geliyor ve burada kuş avlıyorlar. Biz elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz. Aydın’da böyle bir yerin olduğunu bilmeyen çok. Kuş cenneti olarak kalmasını istiyoruz. Koruma altına alınmazsa bu ağaçlar ileride kurur, kuşlar da buradan gider, o zaman da bu güzellik ortadan kalkar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.