Samsun’da 2014-2015 Eğitim-öğretim Yılı Kapanış Töreni

Samsun’da 2014-2015 Eğitim-öğretim Yılı Kapanış Töreni

2014-2015 eğitim-öğretim sezonunun bitiminde Samsun’da yaklaşık 250 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.Samsun’da 2014 - 2015 eğitim öğretim sezonunda 16 bin öğretmen tarafından eğitim verilen okullarda...

2014-2015 eğitim-öğretim sezonunun bitiminde Samsun’da yaklaşık 250 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Samsun’da 2014 - 2015 eğitim öğretim sezonunda 16 bin öğretmen tarafından eğitim verilen okullarda yaklaşık 247 bin öğrenci karnesini aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atakum Sarayköy İlk ve Ortaokulu’nda karne töreni düzenlendi. Düzenlenen karne törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, ilçe milli eğitim müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Törende Atakum Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Dansları gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Atakum Sarayköy İlk ve Ortaokulu Müdürü Aykut Arık, okulu ve öğrencileri hakkında bilgi verdi. Ardından 4. Sınıf öğrencisi Gülbahar Özen ‘Öğretmene Veda’ şiiri ve 8. Sınıf öğrencisi Ayşe Arslan da mezuniyet konuşmasını yaptı.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, yaklaşık olarak 250 bin öğrenci ile tatile girdiklerini söyledi. Girgin, “Eğitime inanmak insana inanmaktır. Eğitime yapılan hizmet ve yatırım, ülkeye, insanlığa yapılan yatırımdır. Tatili çocuklarımızın güzel değerlendirmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Karnelerini alan öğrencilere ‘iyi tatiller’ dileyen Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, “Milli, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma azmi ve gayreti içerisindeyiz. Bu hedefin gerçekleştirilmesi için devletimiz tüm imkanlarıyla, şehirde ne varsa köyde de aynı işleri yapmak, aynı eğitim ve öğretim programlarını kurmak için tüm çaba ve gayreti göstermektedir” diye konuştu.

Öğrencilere tatilde boş zamanlarını iyi geçirmeleri tavsiyelerinde bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “2014-2015 eğitim sezonunun sonundayız ve tatile giriyoruz. Genelde tatil modundan bizim anladığımız biraz aylak aylak dolaşmaktır. Özellikle hemşehrimiz olan Ali Fuat Başgil’in size bir sözünü hatırlatmak istiyorum. Ali Fuat Başgil diyor ki, ‘Bir konuda, bir kitapta, bir şey çalışırken yorulduğunuzda, dinlenmek için bir başka konuya, bir başka kitaba veya bir başka işe geçiniz.’ Yani ‘uzanıp yatın’ demiyor. Onun için özellikle yavrularımızdan benim isteğim, mutlak suretle vaktinizi çok iyi değerlendirin. Yarın bugün geriye dönüp baktığınızda bu boş zamanınızı çok ararsınız. Çünkü geriye döndürülemeyecek tek şey boş zamandır” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLUĞUNUZU DİBİNE KADAR YAŞAYIN

Minik öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Vali Şahin, “Sevgili öğrenciler ne olur çocukluğunuzu doya doya yaşayın. Eğer çocukluğunuzu bu dönemde yaşamazsanız, 30 yaşınızda, 40 yaşınızda elinize oyuncaklar geçer, onlarla oynamaya başlarsınız. 50 yaşında çocukça davranışlar sergilemeye başlarsınız. 55 yaşında torunuzla oynamaya çalışırsınız. Onun için çocukluğunuzu doya doya, dibine kadar yaşayın ki gençliğinizi o nispette yaşayanız, olgunluğunuzu o kadar güzel yaşayasınız. Sadece Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma değil, sadece Türkiye’de değil, dünyada söz sahibi olan alanlara yönelin. Hangi konuda yeteneğiniz varsa o konuda kendinizi geliştirin” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okulu iyi derece ile bitirenlere hediyeleri verildi. Ardından ana sınıfı öğrencileri kep fırlattı. Daha sonra öğrencilere sınıflarında karneleri dağıtıldı.

2015 - 2016 eğitim-öğretimindeki ilk zil 14 Eylül 2015 Pazartesi çalacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.