Sarı, BŞB’den gelen yazıyı eleştirdi

Sarı, BŞB’den gelen yazıyı eleştirdi

İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarı, İncirliova Belediye Meclisi’nin 6 Mayıs 2015 tarihinde Sevgi Yolu esnafının kaldırımı işgal etmeleri yönünde aldıkları kararın, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından engellenmesi sebebiyle konuyu eleştir

İncirliova Belediye Meclisi 6 Mayıs 2015 tarihinde İncirliova’da Sevgi Yolu esnafının cadde ve sokaklardaki kaldırımları işgal etmesi sebebiyle, kaldırım işgali konusu Mayıs ayı meclis toplantısına imar komisyonundan tekrar gündeme alınarak karara bağlanmıştı. Ancak Aydın Büyükşehir Belediyesi, İncirliova Belediye Meclisi’nin aldığı karara ilişkin İncirliova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne yazı göndererek, İncirliova İstiklal Mahallesi Gazipaşa Caddesi Sevgi Yolu’nun 12 metre ve üzeri alan olduğu için sorumluluğun kendilerinde olduğunu ifade ederek, alınan kararı uygulama yetkilerinin olmadığını bildirmişti.

SEVGİ YOLU İŞGALİNE, BÜYÜKŞEHİR ENGELİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın kararla ilgili, İncirliova Belediye Başkanlığına Zabıta Müdürlüğüne gönderdikleri yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“İncirliova ilçesi sınırları içerisindeki 12 metre ve üzeri olan caddelerde işgaliye esaslarını belirleme yetkisinin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde olduğunu, bu nedenle İncirliova Belediye Meclisinin 06.05.2015 tarihli Meclis Kararının Büyükşehir Belediyesi yetki alanlarında uygulanamayacağı, İncirliova Belediye Meclisinin 06.05.2015 tarih ve 62 Sayılı İşgallerle İlgili Kararının İncirliova Belediyesinin yetki alanları ile sınırlandırılması, ilçe genelinde tüm caddelerde kaldırım işgaline son verilmesi uygulamasının 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunun Belediyeler arası hizmet ilişkileri ve koordinasyonunu açıklayan 27’inci Madde kapsamında düzenlenmesi gerekmektedir.”

“HİZMET GÖTÜRMEKTE ACİZ KALIYORLAR”

İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İncirliova Belediyesi’ne gönderilen sorumluluk alanına ilişkin yazıyı sert bir dille eleştirerek, şöyle konuştu:

“Lafa gelince bizim sorumluluk alanımız diyenler icraata gelince İncirliova’yı hizmetten mahrum bırakmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Hizmetleri kendileri yapmadıkları gibi bizler hizmet yaptığımız zaman da yaptırmamak için ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi bize gönderdiği yazıda 12 metre ve üstü yollara karışmamamız gerektiğini söylemektedir. Dolayısıyla bizde bu yollara ilişkin hiçbir şey yapamıyoruz. Ancak kendileri de buralara hizmet götürmekte aciz kalmışlardır. İlçemiz merkezi, Acarlar ve diğer mahallelerimizdeki bağlantı yolları ile 12 metre üstü yollar bakımsızlıktan yabani otlardan, geçilemez duruma gelmiştir. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’na kamuoyu önünde açıkça söylemek istiyorum. Sizler, bu yollara hizmet götüremeyecekseniz, buraların bakımlarını yapıp ilgilenmeyecekseniz, yetkiyi ve imkanları bize devredin biz halkımıza hizmet götürelim. Halkımız büyükşehir olmamız itibariyle sizlerden büyük hizmetler beklemektedir.”

İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin İncirliova’ya hizmet anlamında verdikleri sözlerinde takipçisi olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.