Sarıcaova Mahallesi’nin ‘Çöp’ İsyanı

Sarıcaova Mahallesi’nin ‘Çöp’ İsyanı

Kuyucak ilçesine bağlı Sarıcaova Mahallesi sakinleri, aylardır çöplerinin toplanmadığını iddia ederek isyan ettiler. Mahalle Muhtarı Hüseyin Kahyaoğlu çöp sıkıntılarını nazillihavadis.com’a anlattı.

KUYUCAK ilçesine bağlı Sarıcaova Mahallesi sakinleri, Aydın’ın büyükşehir olmasının ardından, Kuyucak Belediyesi’nin mahallede biriken çöpleri toplamadığını iddia etti. nazillihavadis.com’a konuşan Mahalle Muhtarı Hüseyin Kahyaoğlu, Mart ayında yapılan seçimlerden önce köy muhtarlığı olarak kendi bütçeleriyle köyün sıkıntılarına çözüm bulabildiklerini söyledi. Mart ayından önce haftanın 2 günü düzenli olarak çöpleri toplattıklarını ifade eden Kahyaoğlu, “Seçimlerin ardından mahalle statüsüne geçtik. Bütçemiz ortadan kalktı. Elimiz kolumuz bağlandı” dedi.

• AYLAR GEÇTİ, ÇÖP KONTEYNERİ BEKLİYORUZ

Mahallede biriken çöplerin Kuyucak Belediyesi tarafından toplatılması gerektiğini söyleyen Hüseyin Kahyaoğlu, “Belediyeye müracaat yaptık. Sıkıntılarımız anlattık. Bize çöp konteyneri siparişi verildiği söylendi. Geldiğinde konteynerleri mahalleye yerleştireceklerini ve çöp toplanmaya başlanacağı belirtildi. Aylar geçti, olumlu bir gelişme yaşanmamıştır” şeklinde konuştu.

haberin-videosu-087.gif

• ‘MAHALLEMİZ KOKUYOR. SAĞLIĞIMIZ TEHLİKEDE’

Tüm olumsuzluklara rağmen mahalle sakinlerinin aralarında para topladığını ve biriken çöpleri toplattığını kaydeden Sarıcaova Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kahyaoğlu, “Mahallemiz yakınlarında kazdığımız bir arazi var. Toplattığımız çöpleri bu araziye döktürtüyoruz. Ama bu tam anlamıyla bir çözüm değil. Mahallemiz kalabalık. Vatandaşlarımızı kontrol altında tutamıyoruz. Çöplerinin toplanmadığını gören vatandaşımız gidip çöplerini ormanın içine bırakıyor. Bununla ilgili Orman İşletme Müdürlüğü’nden uyarı yazısı aldık. Mahallemiz kokuyor. Vatandaşlarımızın sağlığı tehlikeye girecek. Çöp sorunumuza bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

kuyucak-saricaova-(1).jpg

kuyucak-saricaova-(2).jpg

kuyucak-saricaova-(3).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.