Sarılı: Küçük Menderes Havzası’nın Ankara’daki temsilcisi olacağım

Sarılı: Küçük Menderes Havzası’nın Ankara’daki temsilcisi olacağım

AK Parti İzmir 2. Bölge’den milletvekili adayı olabilmek amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Aydın İktisat Fakültesi Dekanlığı görevlerinden ayrılan Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, “Milletvekili seçilmem halinde sorunlarını çok iyi bildiğim Küçük Menderes Havzası’nı Ankara’da en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” dedi.Türkiye’nin farklı üniversitelerinde 20 yıldan bu yana Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Genel Sekreter Vekilliği, Dekanlık ve Rektör Yardımcılığı gibi birçok önemli görevde bulunduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, “İzmir’in bir evladı olarak, sahip olduğum akademik bilgi birikimim ve üniversitelerin çeşitli yönetim kademelerinde kazanmış olduğum yöneticilik tecrübemle, Yeni Türkiye’nin inşasına katkı sağlayabilmek amacıyla AK Parti İzmir 2. Bölge’den milletvekili aday adayı oldum” diye konuştu.

‘KÜÇÜK MENDERES HAVZASININ 20 YILDIR MİLLETVEKİLİ YOK’

Doğup büyüdüğü Küçük Menderes Havzası’nın sorunlarını çok iyi bildiğini dile getiren Sarılı, sözlerine şöyle devam etti: “Bilindiği üzere havzamızın en önemli geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. 2002 yılından itibaren AK Parti hükümetleri tarafından tarım ve hayvancılığa çok önemli teşvikler verilmiştir. Bu teşviklerin yanı sıra tarım ve hayvansal ürünlerin ihracatının yükseltilmesiyle bölgedeki üreticilerimizin gelir kaynakları daha da arttırılmış olacaktır. Ayrıca üretilen tarımsal ve hayvansal ürünlerin yeni kurulacak sanayi tesislerinde işlenmesi ve bu tesisler sayesinde de yeni istihdam olanaklarının artırılması yoluyla bölgedeki işsizlik oranlarının düşürülmesi sağlanabilir. Küçük Menderes Havzası, son 20 yıldır hiç milletvekilinin olmaması nedeniyle ne yazık ki Ankara’da yeterince temsil edilememiştir. Bu bölgenin evladı olarak eğer AK Parti’den milletvekili adayı olabilirsem ve seçilebilirsem Küçük Menderes Havzası’nı Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.