Saruhanlı’da Engelliler Haftası Etkinlikleri

Saruhanlı’da Engelliler Haftası Etkinlikleri

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak “Engelliler Haftası” etkinlikleri çelenk koyma töreni ile başladı.Saruhanlı ilçesinde, Atatürk Meydanında düzenlenen törene, S...

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak “Engelliler Haftası” etkinlikleri çelenk koyma töreni ile başladı.

Saruhanlı ilçesinde, Atatürk Meydanında düzenlenen törene, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, daire amirleri ve engelli vatandaşlar katıldı. Törende, Saruhanlı Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Latif Aydemir, anıta çelenk sundu. Çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Kutlama programı, Saruhanlı Belediyesine ait sosyal tesislerdeki düğün salonunda devam etti. Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, her insanın bir engelli adayı olduğunun unutmaması gerektiğini hatırlattı. Yaralı, "Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak bir kusur değildir. Hepimiz engelli olmak için bir potansiyeliz bu nedenle toplum olarak engellilere gereken ilgi ve desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız" dedi.

Engelliler Haftası kutlamaları nedeniyle bir hafta süreyle çeşitli etkinlikler düzenleneceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.