Savaş: Aydın’da Tralleis Termal Turizm ve Spor Kenti İnşa Ediyoruz

Savaş: Aydın’da Tralleis Termal Turizm ve Spor Kenti İnşa Ediyoruz

Aydın’ı sağlık ve turizm merkezi olarak inşa edeceklerini söyleyen AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, “Hayata geçirilecek projeler ile Aydın’ın aynı zamanda tam bir spor kenti olacak” dedi.

İçinde bulunduğu coğrafyanın Aydınlılara sunduğu tüm fırsatlardan sonuna kadar yararlanmak istediklerini ve Aydın’ı Türkiye’nin spor kenti olarak inşa edeceklerini dile getiren Mustafa Savaş, Tralleis Termal Turizm Spor Kenti’nin Aydın’ı marka kent yapacağını söyledi. İl genelinde inşa edilecek yaklaşık 40.000 kişilik iki ayrı spor salonunun yanı sıra, il genelinde spor komplekslerindeki altyapı sorununu da gidereceklerine dikkat çeken Mustafa Savaş, finans modellerinin hazır olduğunu ve 30 Mart’ı beklediklerini ifade etti. AK Parti’li Savaş, üç açık futbol sahasının faaliyete gireceği Tralleis Termal Turizm Spor Kenti’nde golf sahaları, tenis kortları, antik sporlar arenası ve antik kentler spor müzesi de yer alacağını açıkladı. Proje kapsamında bir de gölet yapılacağının altını çizen Savaş, “ 5 yıldızlı sağlık turizm köyü ve 5 yıldızlı termal otel inşa ediyoruz. Aydın’ın çehresini değiştiriyoruz. Aydın bu ülkenin sağlık turizmi ve spor kenti olacak diyoruz. Aydın Büyükşehir İstihdam Merkezi (ABİM) ile 65 bin kişiye istihdam sağlayacağımızı söylemiştik. Hayata geçireceğimiz projelerin tamamı iş ve aş getiriyor. Biz Aydın’ı bu ülkenin en gelişmiş ilk 10 şehrinden birisi yapmakta kararlıyız” dedi.

DEVRE ARASI KAMPLARDA FUTBOL KULÜPLERİ AYDIN’A GELMELİ

Devre arası kamplarda ülkenin en önde gelen futbol takımlarının, Antalya başta olmak üzere başka illeri tercih etmesinin Aydın için çok ciddi bir kayıp olduğunu söyleyen Mustafa Savaş, bu kulüpleri ilimize getirecek marka otellerin Aydın’a da yapılacağını söyledi. Tüm spor komplekslerini bünyelerinde barındıran bu otellerin, turizmde çok ciddi bir hareketliliğe neden olacağının altını çizen Savaş, “Görüldüğü üzere bütün bu çalışmalar entegre hizmetlerle hayata geçirilecek olan projeler. Biz Aydın da Aydınlı da kalkınsın diyoruz. Sporun her bir branşına çok önem vereceğim. Özellikle salon sporlarının bende ayrı bir yeri var. Biz bu ili Türkiye’nin spor kenti yapacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.