Savaş: Aydın’ı Dünya Markası Yapacağız

Savaş: Aydın’ı Dünya Markası Yapacağız

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Aydın’a hizmet için geldiğini ifade eden Savaş, “Aydın’ın işsizlik sorununa çözüm olacağız” dedi. Aydın’ın 2023 vizyon hedefine göre, 5 milyar dolarlık bir ihracat bulunduğunu belirten Ak Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra hayata geçireceği projelerle Aydın’da 65 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi. Aydın’ın 1 milyar dolar ihracat gerçekleştiren iller arasında yer almayışının ilin mevcut yerel yönetimin iş bilmezliğinden kaynaklandığını dile getiren Mustafa Savaş, “Türkiye tarımsal ihracatta 2002’de 4 milyar dolarlık ihracat yaptı. Bu rakam 2012’de 16 milyar dolara ulaştı fakat hedef 40 miyar dolar. Tarımda sürdürülebilir ve pozitif büyüme değerlerinde 2002’de Avrupa’da 4. sırada, dünya genelinde ise 11. sırada yer aldık. Ülkemiz 2011 yılı itibariyle basamak atlayarak Avrupa’da birinci, dünya genelinde ise 7. sıraya yükseldi. Aydın 2012 sonu itibariyle tarımda 155 milyon dolarlık ihracat rakamından öteye gidemiyor olması üzüntü verici bir durum” dedi.

“AYDIN’I DÜNYA GENELİNDE BİR TARIM DEVİ YAPACAĞIZ”

Zeytin, kestane ve incir gibi ürünlerde dünya birincisi olan Aydın’ın mevcut yerel yönetimin yatırım ve projelerdeki başarısızlıkları nedeniyle kötü bir karneyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Savaş, “Biz Türkiye’nin ilk tarım kentini Aydın’da kurarak bu ürünlerimizi profesyonel bir yönetimle dünya markası yapacağız. Lisanslı depolar, organik tarım sertifikasyon merkezi, entegre gıda işleme fabrikası, ortak tarım makineleri parkı, soğuk hava depoları, özel gümrük müdürlüğü ve lojistik bir üs kuracağız. Aydın’ı dünya genelinde bir tarım devi yapacağız ve bu konuda her türlü hazırlığımız tamam. 31 Mart sabahı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bütün bu hizmetleri Aydın’a sunacağım” diye konuştu.

AK PARTİLİ SAVAŞ, HASTANE VE HUZUREVİNİ DE ZİYARET ETTİ

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç ile birlikte Nazilli Devlet Hastanesi’nde yatan hastalara ve Nazilli Huzurevi sakinlerini ziyaret eden Mustafa Savaş, daha sonra ilçede bulunan sanayi tesislerine giderek çalışmaları yerinde inceledi. Uğur Soğutma ve Uğur Mondial işletmelerine ait tesislere düzenlediği ziyarette üretim faaliyetlerini de yakından inceleyen Savaş, üreten ve istihdam sağlayan bir Aydın’ın bu ülkenin en büyük 10 şehrinden birisi olacağını söyledi. Mustafa Savaş, daha sonra MÜSİAD Aydın, 2013 Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Savaş: Aydın’ı Dünya Markası Yapacağız

Savaş: Aydın’ı Dünya Markası Yapacağız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.