Savaş: Çerçioğlu büyükşehri yönetemiyor!

Savaş: Çerçioğlu büyükşehri yönetemiyor!

AK Parti Efeler İlçe Dayanışma Meclisi Toplantısı Aydın İl Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

AK Parti Efeler İlçe Dayanışma Meclisi Toplantısı’na katılan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 1 Kasım’dan bu yana geçen sürenin değerlendirmesini yaptı. Başkanlık sistemi ve işsizlik sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Savaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun belediyeyi yönetemediğini iddia etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Milletvekili olarak ilk defa vatandaşlara seslendiğini vurgulayan Savaş, şunları söyledi:

“Seçimlerden bu yana geçen bu iki buçuk aylık süreye rağmen heyecanın hala aynı olması beni çok sevindirdi. Sizlerin verdiği oy bu partiye, bu ülkeye güç verdiği gibi bize umut bağlayan 78 milyona da umut oldu. 1 Kasım çok önemli mesajlar verdi. Milletimizin istikrara, huzura evet dediğini gördük. Biz 7 Haziran sürecinden sonra halkımıza eski Türkiye’yi anlattık. İstikrarın ne kadar önemli olduğunu anlattık. Eski Türkiye’yi unutan herkes 7 Haziran ile 1 Kasım arasında her şeyi gördü ve eski Türkiye’yi gördü. Bu süreçten sonra bizim çok çalışmamız gerekiyor. Bize yüklenen büyük bir sorumluluk var. İşsiz gençlerimize istihdam sağlamamız gerekiyor. Aydın için de tek derdim, tek tasam ve tek düşüncem daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve daha fazla aş. Seçim sürecinde de hep söyledim. Ben otobüs duraklarında sabah işlerine gitmek için servisleri bekleyen işçileri hayal ediyorum.”

“2019’DA AK BELEDİYECİLİĞİ GÖSTERECEĞİZ”

Genel merkezde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü belirten Mustafa Savaş, şöyle devam etti:

“Yerel yönetimlerde bazı şeylerin değişmesi için hazırlıklarımıza başladık. Ben Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğum süreçte, bu mevcut adayın bu işi yapamayacağını söylemiştim. Keşke ben haklı çıkmasaydım. Fakat gelinen noktaya baktığımızda beni haklı çıkardı. 200 bin nüfusu yönetmekten aciz olan anlayış, 1 milyonluk nüfusu yönetemez dedim. Çünkü bunların bütçe bilgisi yok, proje bilgisi yok, çünkü bunların sevk ve idare bilgisi yok, organizasyon bilgisi yok. Doğru yere doğru adam koyma tecrübesi yok. ASKİ gibi hayati öneme sahip bir kurumun, ciddi bir bütçeye sahip kurumun iki yıl içinde üç kere genel müdür değişti. Bunlar yapamazlar, yapamayacaklar da. İki yıldan bu yana hiçbir hizmet yapılmadı. Keşke ben yanılsaydım da hizmet üretilseydi. Bizde 2019’da Aydın’da AK Partili belediyeciliği göstereceğiz. Belediyenin nasıl yönetildiğini cümle aleme göstermek için Büyükşehir’i istiyoruz.”

“BERABERLİĞİMİZ BİR BAKANLIK KADAR KIYMETLİ”

Aydın’ın AK Partili vekilleri olarak uyum içinde çalışmayı çok iyi başardıklarını ifade eden Mustafa Savaş açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Biz üç vekil olarak birlikte hareket etmeyi çok iyi başarıyoruz. Bu Aydın için çok önemli. Aydın için üç vekil olarak masaya yumruğumuzu beraber vurabilmek ve gerekli hizmetler için gerekli yetkililere beraber gidebilmek için çok önemli. Seçim sürecinin ardından Aydınlı vekillere bakanlık verilmediği için sitem eden arkadaşlarımız oldu. Fakat bizim beraberliğimiz, birlikte hareket etmemiz, en az bir bakanlık kadar kıymetlidir. Bizim bu beraberliğimiz Aydın Büyükşehir Belediye binasının tepesine AK Parti bayrağını dikene kadar devam edecek. Bu coşku ve beraberlik bizim 17 ilçenin belediyesini de almamızı sağlayacak. Çok fazla konuşmayıp, çok fazla iş yapacağız. 1 Kasım öncesinde Aydın için ne söylediysek hepsini hayata geçireceğiz.”

“BALIK VEREN DEĞİL, TUTMAYI ÖĞRETEN OLACAĞIZ”

“Milletvekili olduğumdan bu yana aldığım on telefondan dokuzu iş talebi oluyor. Kimisi oğlu, kimisi kızı, kimisi de gelini için. Bunlardan asla şikayet etmiyorum. Bunlar siyasetin doğasında var. Bizim de üzerimize düşen neyse yapmaya çalışacağız. Fakat biz balık veren değil, balık tutmayı öğreten olmak istiyoruz. Kalifiyeli eleman yetiştireceğiz. Bunun için de daha fazla istihdam şart. Aydın’da daha fazla iş kapısı açabilirsek, borcumu ödeyebileceğimi düşünüyorum. Çünkü bu işin vebali var, vekilliğin vebali var. 1 Kasım’ın mesajı şuydu; vatandaş hayallerime sahip çık, kaderime sahip çık, çıktığın yoldan geri dönme, sana inandım ve güvendim beni hayal kırıklığını uğratma ve büyüklüğünü göster dedi. AK Parti de büyüklüğünü gösterecek.”

“O UZUN VE CESUR ADAMI BAŞKAN YAPTIRACAĞIZ”

“Yeni bir anayasa ve başkanlık sistemi çok önemli. Bunu AK Parti’ye muhalefet olanlar farklı algılatarak karşı çıkıyor. O cesur adam, o yiğit adam, o uzun adama karşı olanların itirazı var. Başkan yaptırmayacağız diyenlere karşı olarak diyoruz ki o uzun adamı, o yiğit adamı başkan yaptıracağız. Ama halkımıza da bu sistemi çok iyi anlatmamız gerekiyor. Vatandaşımız bu sistemi tam olarak bilmiyor. Eğer 7 Haziran ile 1 Kasım arasında Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan arasındaki dava arkadaşlığı olmasaydı büyük bir kriz yaşanırdı. Geçmişte bunun örneklerini defalarca gördük. Bu sistem kriz üretmeye müsait bir sistem. Bu sebeple bu anayasa milletin anayasası olmak zorunda. Bu sistemin ekonomik tarafını da anlatmak zorundayız. Gelişmiş ülkelere bir bakalım. Hepsi bu sistemi çok iyi şekilde uygulayabiliyor. Dünyanın onuncu büyük ekonomisi olmak için sistemimizin değişmesi şart.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.