Savaş müjdeyi verdi!

Savaş müjdeyi verdi!

Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılacak olan Aydın-Denizli Otoyolu Projesi’nin 26 Mart’ta gerçekleştirilen ihalesi onaylandı.

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 2,5 yılda tamamlanarak hizmete açılacak otoyolun bölge insanının yaşamını kolaylaştıracağını ve büyük ekonomik katkılar sağlayacağını söyledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde 26 Mart’ta gerçekleştirilen Aydın-Denizli Otoyolu Projesi ihalesi için Powerchina International Group Limited, Powerchina Road Bridge Group Co. Ltd, Özgün İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı teklif vermişti. Konsorsiyumun teklifi Görevlendirme Komisyonu’nun kararıyla onaylanarak resmiyet kazandı.

UZUNLUĞU 154 KİLOMETRE

Yapım süresi azami 3 yıl olarak planlanan 154 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu bünyesinde 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ile 5 hizmet tesisi yer alacak. Otoyola 2 kesim halinde trafik garantisi verildi. Bunlar Aydın-Kuyucak kesimi günlük 35 bin otomobil eş değer, Kuyucak-Denizli kesimi ise günlük 32 bin otomobil eşdeğer şeklinde olacak. Geçişler otomobil ve kilometre bazında 5 avro/sent olarak ücretlendirilecek.

“BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN”

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 2,5 yılda tamamlanarak hizmete açılması öngörülen otoyolun bölge insanının yaşamını kolaylaştıracağını ve büyük ekonomik katkılar sağlayacağını söyledi. Savaş, “Aydın – Denizli Otoyolu, İzmir – Antalya arasında yapılması planlanan otoyolun 154 kilometrelik ikinci etabı. Sonraki etaplarda ihalesi yapılacak Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının tamamlanmasıyla İzmir-Antalya hattındaki 580 kilometrelik devlet yolunda 6-7 saat süren seyahat, 440 kilometrelik otoyolla 3-3,5 saate inecek. Bu sayede iki turizm kenti birbirine bağlanacak. Aydın-Denizli Otoyolu, Aydın ve Denizli’yi birbirine bağlamanın yanında, Pamukkale, Efes antik kentleri gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı kolaylaştıracak. Ege Bölgesi'ndeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine daha güvenli ve konforlu şekilde ulaşılacak. Bölge insanımızın yaşamını kolaylaştıracak, zaman kaybını önleyecek, can ve mal kayıplarını en aza indirecek ve önemli ekonomik katkılar sağlayacak. Aydın’ımıza ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.