Savaş: Türkiye’nin İlk Tarım Kentini Aydın’da Kuruyoruz

Savaş: Türkiye’nin İlk Tarım Kentini Aydın’da Kuruyoruz

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Türkiye’nin en verimli tarım alanlarının bulunduğu Aydın’da kuracakları ‘Tarım Kenti’nin hem Aydın’ı hem de Türkiye’yi şaha kaldıracağını belirtti.

Çine Devlet Hastanesi’nde yatan hastaları ziyaret ederek onlara çiçek veren ve daha sonra da Çine Organize Sanayi Bölgesi ve Çöğürlük Köprüsü inşa çalışmalarını yerinden inceleyen AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Türkiye’nin ilk tarım kentinin Aydın’da inşa edileceğini söyledi. Türkiye’nin en verimli tarım topraklarının Aydın’da bulunmasına karşın yıllık ihracatı bir milyar doları bulan iller arasında Aydın’ın bulunmadığına dikkat çeken Savaş, tarım kenti Aydın’ın ildeki işsizliğe de çözüm getireceğini belirterek Aydın’ı ülkemizin sağlıklı gıda merkezlerinden birisi haline getireceklerine vurgu yaptı. Bu sayede ürünlerin ticari değerini artıracaklarına işaret eden Mustafa Savaş, “Tarımı canlandırmak için lisanslı depolar, organik tarım sertifikasyon merkezleri, entegre gıda işleme fabrikaları, ortak yatırım makineleri parkı, soğuk hava depoları, özel gümrük müdürlüğü ve lojistik üs kuruyoruz. Aydın’daki bu bereketli toprakları çiftçimizle el ele vererek karış karış işleyeceğiz” dedi.

“TARIM KENT AYDIN, HEM AYDIN’I HEM TÜRKİYE’Yİ ŞAHA KALDIRACAK”

Çiftçimizin organik tarım ürünlerini üretip işleyebileceği ve dış pazarlara bu ürünleri ihraç edilebilir hale getirmek için organik tarım sertifikasyon merkezleri kuracaklarını söyleyen Savaş, bu sayede vatandaşlara ticari bir kimlik kazandıracaklarını belirtti. Tarım ürünlerinin ticaretin kolaylaştırılması, ürün sahiplerinin mallarının emniyetinin sağlanması ve korunması için lisanslı depolar kuracaklarının altını çizen Mustafa Savaş, “Ürünlerin sınıf ve derecelerinin saptanması, ürün senedinin çıkartılması ve standardının belirlenmesi için lisanlı depoların kurulmasını sağlayacağız. Vatandaşlarımız kurulacak soğuk hava depolarıyla ürünleri değer kaybına uğramadan koruyarak satışını yapabilecek. Bundan dolayı yaş meyve ve sebze satışı büyük ölçüde artıracağız” diye konuştu.

"TARIM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURUYORUZ"

Aydın’da Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurarak tarımda devrim yaratacaklarını ifade eden Mustafa Savaş, çiftçinin maliyetini azaltmak için de ortak tarım makineleri kullanım yerlerini hizmete sokacaklarını söyledi. Tarım organize sanayi bölgelerindeki ürünlerin kurulacak lojistik depolar aracılığıyla bütün bir dünyaya taşınacağına dikkat çeken Savaş, doğrudan demiryolu uygulamasıyla da çiftçinin minimum bir maliyetle ürünlerinin nakliyesinin gerçekleştirileceğini belirtti.

65 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM HAYAL DEĞİL

Aydın Büyükşehir İstihdam Merkezi’nin (ABİM) Aydın’da 65 bin kişiye istihdam sağlayacağının altını çizen Mustafa Savaş, tarımda açacakları iş garantili sanayi meslek kurslarının Aydın genelinde ciddi bir kazanç kapısı haline getirileceğini söyledi. Tarımda kalifiye insan gücünü artırarak bu bereketli toprakları daha bilinçli şekilde işleyeceklerinin altını çizen AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, tarımda kalifiye insan gücünü artırarak Aydınlıyı kalkındıracaklarına dikkat çekti. Tarım potansiyelinin büyük bir istihdam olacağına değinen Savaş, sözlerini şöyle tamamladı: “ Tarım bu ilin çok önemli bir dinamiği ve biz de bunu çok bilinçli şekilde kullanacağız. Hangi projeyle nereye ne kadar istihdam sağlayacağımızı çok iyi belirledik. Bunlar boş vaatler değil. İldeki atıl durumdaki tüm kaynakları doğru bir yerel yönetimle hayata geçireceğiz. Biz Aydın’da 65 bin kişiye iş ve aş getiriyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.