Savaş: Zeybek De Oynarız, Büyükşehir De Yönetiriz

Savaş: Zeybek De Oynarız, Büyükşehir De Yönetiriz

Çine’deki geleneksel deve güreşlerinde yöresel kıyafetleriyle arenaya Zeybek oynayarak giren Mustafa Savaş, vatandaşın büyük ilgisiyle karşılandı.

Çine’de gerçekleşen geleneksel deve güreşlerine katılan Mustafa Savaş her geçen gün meydanlardaki ağırlığını biraz daha fazla hissettiriyor. Aydın’ın tüm yerel değerlerine Aydın milliyetçisi olarak çok önem verdiğini söyleyen AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, deve güreşlerinin Aydınlılar için ne denli önemli olduğunu çok iyi bildiğini, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da Aydın’ın tüm yerel zenginliklerini birer dünya markası yapacağını dile getirdi. Aydın’ın yerel tüm değerlerini dünya markası haline getireceklerini söyleyen AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Büyükşehirciliğin AK Parti’nin en büyük tecrübelerinden birisi olduğunu belirtti. Arenada bulunuyor olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Mustafa Savaş, “Ben Aydınlıyım. Yıllarca Ankara ve İstanbul’da tüm ülkeme hizmet ettim. Şimdi hizmet zamanı Aydın’da. Aydın benim özüm ve ben memleketimin sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu toprakların en büyük sorunu işsizlik ve yanlış yönetim. Aydın’ı kendi dinamikleriyle şaha kaldıracağız. Bütün bir dünyaya Aydın’ı tanıtırken aynı zamanda Aydın’ı bu ülkenin en gelişmiş ilk on şehrinden birisi yapacağız” diye konuştu.

"AYDIN'IN İSTİHDAM HARİTASINI ÇIKARTIYORUZ"

Türkiye’nin ilk yerel insan kaynakları veri bankasını kurmak için kolları sıvayan AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir İstihdam Merkezi “ABİM” ile Aydın’ın iş gücü ve arz talep uyumunu sağlayacaklarını söyledi. İl genelinde yeni iş kuracaklara ilk finansmanın ABİM tarafından karşılanacağının altını çizen Savaş, Aydın Yatırım ve Destek Ajansı ile birlikte çalışacaklarına dikkat çekti. İlin istihdam haritasını çıkartıyor olmalarının önemine değinen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, açıklayacakları projelerin tamamındaki istihdamın 'ABİM' projesi tarafından karşılanacağını dile getirdi.

"İŞ GARANTİLİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI GERİTECEĞİZ"

Aydın’da yaşanan işsizlik sorunun ilin en önemli sorunu olduğunu anımsatan Mustafa Savaş, iş garantili meslek edindirme kursları düzenleyeceklerini, verecekleri sertifikaların da tüm ülkede geçerliliği olacağını belirtti. Ev hanımlarının “Elde Yaptım Evde Yaptım” projesi ile üreten kesim arasına dahil edileceğini işaret eden Savaş, “Mevcut Belediye yönetimi o kadar iş bilmez bir yönetim ki işsiz vatandaşlarımızın ‘abim’e ilgisi çok büyük oldu. İktidarımız bu topraklara 11 yılda 11 milyar TL para göndermiş ama bu yatırımları kullanamayan bir yönetim var. İle para gelmese, bize para gelmiyor da bir şey yapamıyoruz diyecekler ama, parayı da projeyi de yönetmeyi bilmeyen bir yönetimden bahsediyorum ve ben bu yönetimi devralmaya geldim. Öyle bir Aydın inşa edeceğiz ki ayrım yapmadan herkesin Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. Ayrıca Evine Dön projemiz ile il dışında yaşayan tüm genç beyinlerimizi de doğdukları bu topraklara geri getireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.