Savaş;"Çerçioğlu Karikatür Belediye Başkanlığını  Bıraksın"

Savaş;"Çerçioğlu Karikatür Belediye Başkanlığını Bıraksın"

Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın Efeler’deki çarşı ziyaretinde bir esnafın işgaliye ücretinin 35 liradan bin 500 liraya çıktığını söylemesi üzerine, “Hakikaten bu fahiş bir artış ve korkunç bir olay.” dedi.

Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş'la Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, Efeler Ramazanpaşa ve Hasanefendi mahallelerinde bulunan Ayakkabıcılar Çarşısı'yla civarındaki esnaflara ziyarette bulundu. Bölgede kurulan Salı Pazarı’nda alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet eden başkan adayları, 31 Mart seçimlerinde kendilerine destek istedi.

“BU SAATTEN SONRADA ÇÖZÜLMEZ”

Savaş ve Akın, sürekli sahada çalıştıklarını belirtip vatandaşın ilgisinin artarak devam ettiğini söylediler. Esnaf ziyaretini değerlendiren Savaş, “Alışverişe gelen vatandaşımızdan da esnafımızdan da yoğun ve çok güzel bir ilgi var. Bu da bizleri mutlu ediyor. 31 mart akşamının çok güzel bir akşam olacağının sinyalini veriyor. 31 mart akşamı Aydın’da bir destan yazılacak ve bu destanı tüm Türkiye konuşacak. Tabii biz çalışmalarımızı artırarak devam ediyoruz. Bugün de buradayız. Buranın tabii çok özel ihtiyaçları var. Esnaf arkadaşlarımızla da konuştuk. Bu tarihi pazarın, bu güzel çarşının farklı bir konseptte yapılması lazım. Sayın Ümmet Bey'in de bu konuda çalışmaları var. Bir de biliyorsunuz bu bölgenin en önemli sorunlarından biri de hem trafik hem de otopark. Ama maalesef 5 yıldan beri otopark sorunu çözülmedi. Bu saatten sonra da çözülmez. Biz nisan ayından itibaren Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Ümmet Bey Efeler Belediye Başkanı olarak uyumlu ve ahenk içinde Efeler ilçemizin sorunlarını peş peşe çözeceğiz.” diye konuştu.

 

3-274.jpg

“HAKİKATEN FAHİŞ BİR ARTIŞ”

İşgaliye ücretleriyle ilgili esnafın kendilerine dert yakındığını belirten Savaş, “Yılda bir kere alınan işgaliye ücretlerinin 35 liradan bin 500 liraya çıktığını belirten esnafımız bu konuda çok mustarip. Hakikaten fahiş bir artış, yirmi kattan fazla. 35 liradan 50 liraya 60 liraya çıkar da hadi anlarım. 35 liradan bin 500 liraya çıkması korkunç bir şey. Ben hep söylüyorum, biz esnafla rekabet eden bir belediye yönetimi olmayacağız. Esnafın yükünü hafifleten bir belediye başkanı olarak esnafın yanında olacağız. Bu kenti hep birlikte yöneteceğiz ve sahipleneceğiz.” ifadelerini kullandı.

4-185.jpg

“ÇERÇİOĞLU KARİKATÜR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BIRAKSIN”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun karikatür belediyeciliğinin dışında bir çalışmasının olmadığını savunan Akın, “Mevcut Belediye Başkanı Sayın Çerçioğlu karikatür belediye başkanlığını bıraksın, bizimle dalga geçmeyi bıraksın, gelsin Ayakkabıcılar çarşısına buradaki esnaf neden iş yapamıyor onu iyice bir analiz yapsın ve öyle çalışsın. Buradaki esnaf arkadaşlar şunu söylüyor; ben 5 yıl önce 10 yıl önce 300 kişiye mal satarken şimdi 20 kişiye zor satıyorum. Şimdi Özlem Çerçioğlu’nu seçersem herhalde 5 yıl sonra 3 kişiye zor mal satacağım, o yüzden ona oy vermeyeceklerini söylüyor.” dedi.

Cumhur İttifakı’nın başkan adaylarına, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın ile AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı da eşlik etti.

1-340.jpg

2-312.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.