’Savaşın Çocukları’ Belgeseli

’Savaşın Çocukları’ Belgeseli

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bingöl Şube Başkanlığı ve Şube Kadın Kolları Komisyonu’nun tertip ettiği Suriye’deki dramı konu alan ’Savaşın çocukları’ belgeseli, izleyicil...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bingöl Şube Başkanlığı ve Şube Kadın Kolları Komisyonu’nun tertip ettiği Suriye’deki dramı konu alan ’Savaşın çocukları’ belgeseli, izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Yönetmenliğini Tülay Gökçimen’in yaptığı Suriyeli masum çocukların dramını anlatan ’Savaşın çocukları’ belgeseli Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde Bingöllülerle buluştu. Belgeselde Suriye’de yaşanan savaş ve Esed rejiminin kendi halkına yaptığı zulüm gözler önüne serildi.

“Suriye” konulu kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından ailesinden birçok ferdi Suriye’de hayatını kaybeden aktivist İman Bedir, Suriye’de yaşanan dramı anlatarak katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. İman Bedir’in duygu dolu konuşmasından sonra ’Savaşın çocukları’ belgeseli gösterime sunuldu.

Savaşta ailesini, vücudunun bir veya bir kaç uzvunu kaybeden, doğup büyüdükleri toprakları yitiren çocukları ve onların psikolojilerini konu alan belgeselde, Suriye’nin İdlib kentindeki Atme mülteci kampında, sınır illerinde ve büyük şehirlerde yaşayan mülteci çocuklarla yapılan çekimler duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Suriye’de dört yıldır devam eden iç savaş ve beraberinde getirdiği sorunlar en çok çocukları etkilediği vurgulanan belgeselde Esed rejimi dört yılda 20 bine yakın çocuğu katlettiği, kiminin varil bombasıyla kiminin kimyasal silahla kimilerinin de açlık ve dondurucu soğuk sebebiyle hayata veda ettiği anlatılıyor.

Programa, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Arslan, Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Feyza Başak Koç, Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik ve İHH Bingöl Şube Başkanı Muhittin Gili ve Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan’ın katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.