Savcıllılılar mahallelerinde jedotermal şirketlerini istemiyor

Savcıllılılar mahallelerinde jedotermal şirketlerini istemiyor

Zorlu Doğal AŞ’nin Buharkent’e bağlı Savcıllı Mahallesi’nde sondaj kuyusu açma projesine, Savcıllı halkı karşı çıktı.

Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Buharkent Kızıldere Mahallesi’nde jeotermal elektrik santrali kurulu bulunan Zorlu Doğal AŞ’nin mahallelerinde 12’den fazla jeotermal sondaj kuyusu açmak amacı ile 8 Ekim Perşembe günü Savcıllı‘da düzenleyecekleri ikna toplantısında, Savcıllı halkı olarak gerekli tepkiyi göstereceklerini ifade ettiler.

Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Savcıllı Mahallesi’nde yaşayanların bilgi sahibi olması için mahalle muhtarlığına 8 Ağustos ‘ta gönderdiği açılacak sondaj kuyuları için Aydın Valiliğinin ÇED Raporuna gerek görmediği yolunda bir yazı gönderdi ve halkın bu konudaki görüşlerini almak üzere 8 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de Zorlu Doğal AŞ’nin toplantı düzenleyeceğini bildirdi.

Topraklarında jeotermal sondaj kuyusu istemeyen Savcıllı Mahallesi halkı beş sayfadan oluşan itiraz dilekçelerini Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne göndererek tepkilerini ortaya koydular.

Savcıllı’lar tüm hane halklarının imzalarını taşıyan dilekçeyi de gerekli kurumlara gönderdiler.

Mahalleli, Kızıldere Mahallesi’nde jeotermal şirketlerin zararlarını, örnekler vererek anlattıkları itiraz dilekçelerinde, şirketlerin hangi kanunları çiğnediğini, tarıma, çevreye, insanlara, hayvanlara, tarım topraklarına, bitkilere, sulama ve içme sularına verdiği zararları anlatarak mahallelerinde jeotermal faaliyet istemediklerini belirttiler.

Artık Kızldere’de elektrik santralı çevresinde incirlerin kurumadığını, jeotermal şirketlerin yüzlerce dekar arazide zeytin ve incir ağaçlarını katlettiğini anlatan Savcıllı Mahallesi sakinleri, jeotermal şirketi mahallelerine kesinlikle sokmayacaklarını ifade ettiler.

Aydın Bölge İdare Mahkemesi Valiliklerin “ÇED kararı gerekli değildir’’ yönündeki kararlarını temelden bozmuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum