SAYOKAN Türkiye Şampiyonası Nazilli’de yapılacak

Genel Merkezi Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde 7 yıldır faaliyette bulunan SAYOKAN (Türk Savaş Sanatları) Dünya Federasyonu Türkiye Temsilciliği yeni merkezine taşınacak.

Nazilli Belediye Meclisi kararıyla Şehitler Parkı yanında bulunan Antik Tiyatro Kompleksi’nin SAYOKAN’a kiraya verilmesinin ardından başlatılan inşaat çalışmaları tamamlandığında Mayıs ayında Türkiye Şampiyonası’nın Nazilli’de yapılacağı öğrenildi.

• SAYOKAN’IN 32 ÜLKEDE TEMSİLCİLİKLERİ VAR

32 ülkede temsilcilikleri bulunan SAYOKAN’ın Türkiye’de Polis Akademileri ve Askeri Okullarda yakın dövüş ve savaş sanatı konularında eğitim verdiğini söyleyen Türkiye Temsilcisi Tanyu Hüseyin Yabir, “Bir ülkenin milli sanatının genel merkezi aynı zamanda o toplumun, ülkenin ve tarihi mirasın aynasıdır. Tanıtımını yaptığımız savaş sanatı ile tüm dünyanın gözünü ülkemize ve temsilciliğimizin olduğu nazilliye ve aydına çevirdik. Biz insanımızı kendi kültürel değerlerimiz ve kültürümüz ışığında eğitmeyi ilke edindik. Dünyanın tüm ülkelerinde kendi milli savaş sanatlarını, kendi toplumlarına uygulayan devletler bu anlayışı şiar edinmiştir. Japonlar, Koreliler, Çinliler ve milli savaş sanatına sahip ülkeler buna birer örnektir.7 yıldır nazillide Türkiye temsilciliğimiz çalışmalarını devam ettirmektedir” dedi.

• TİNERCİ MERKEZİ ULUSLARARASI MERKEZ OLUYOR

Şehitler Parkı yanında atıl vaziyette bulunan Antik Tiyatro’nun bugüne kadar tinerci ve madde bağımlılarının barındığı bir merkez olduğuna dikkat çeken Yabir, inşaat tamamlandığında bu bölgenin uluslararası bir merkez haline geleceğini açıkladı. Yabir, “Bugüne kadar gençlerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızın suç sığınağı haline gelen bu yeri uluslar arası bir merkez haline getirip, hem sanatımızın topluma kazandırma projelerini uygulamak, hem de bedenen aklen ve ruhen kaliteli bir toplumun çekirdeği olan gençliğimizin sosyal terapisi olmak için çalışmalarımızı başlattık” şeklinde konuştu.

• ‘HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN MERKEZİ DEĞİLİZ’

Nazilli’de 900’ün üzerinde üyesi bulunan SAYOKAN’ın önümüzdeki aylarda yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağını kaydeden Yabir, “Biz SAYOKAN olarak hiçbir siyasi partinin merkezi değiliz. Biz insanımızı kendi kültürel değerlerimiz ve kültürümüz ışığında eğitmeyi ilke edindik. Merkezimizi tamamlamamız için ekonomik desteğe ihtiyacımız var. Dünyanın çeşitli ülkelerinde 368 merkezimiz bulunmaktadır. Şu anda çalışmalarımızı yaptığımız alan bir ülkenin milli sanatının ülke temsilciliği olma şart ve koşullarına uygun değildir. Bizi ve sanatımızı merak eden onlarca dünya ülkesindeki insanı Nazilli’ye davet ettiğimizde milletimize uygun bir mekanda kültürümüzü tanıtmak istiyoruz. Bu inşaatın yapımı için Belediye Başkanımız Haluk Alıcık sağ olsun bize destek veriyor. Ancak bir yere kadar! Bu nedenle de tüm sivil toplum kuruluşlarını ve iş adamlarımızı desteğe davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Tanyu Hüseyin Yabir, inşaatın bir an önce tamamlanması için Mart ayı sonunda ‘Bir Tuğla da Sen Koy’ adında yardım kampanyasının başlatılacağı ve bir gece düzenleyeceklerini açıkladı.

soyokan-(1).jpg

soyokan-(2).jpg

soyokan-(3).jpg

soyokan-(4).jpg

soyokan-(5).jpg

soyokan-(6).jpg

soyokan-(7).jpg

soyokan-(7).jpg

soyokan-(8).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.