Seçim sonuçlarını sitemizden takip edebilirsiniz

10 Ağustos 2014 Pazar günü başlayacak olan seçim oylaması sonucunda, hangi aday ne kadar oy aldı? Türkiye geneli, il ve ilçe Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ne oldu? Sonuçları dakika, dakika nazillihavadis.com’dan takip edebilirsiniz.

Türkiye Cumhurbaşkanını seçiyor. 2014 Türkiye Cumhurbaşkanı seçimleri sonuçlarını dakika-dakika Türkiye geneli, il ve ilçe oranlarıyla sitemizden takip edebilirsiniz.

TÜRKİYE CUMHURBAŞKANINI SEÇECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın aday olduğu seçimde tam 52 milyon 894 bin 115 kişi oy kullanacak. Tüm Türkiye’de oy verme işlemi saat 08.00’de başlayacak ve 17.00’de sona erecek. Vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralı nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport veya kimliği açıkça ortaya koyacak resimli resmi belgelerle oy kullanabilecek. Seçim yasakları kapsamında ise 06.00 ila 24.00’e kadar alkollü içki satılması yasak olacak.

SANDIKLAR YERİNİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için okullarda hazırlıklar başladı. Vatandaşların oy kullanacağı kabinler ve sandıklar seçim görevlileri tarafından titizlikle yerleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne saatler kala seçim merkezlerinde hazırlıklar başladı. Vatandaşların oylarını kullanacağı kabinler okullardaki sınıflara yerleştirilirken, oy zarflarının atılacağı sandıklar da seçim merkezlerindeki yerini aldı. Kabinlere, vatandaşların kime oy atacaklarına ait bir belge ve seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında kanunun oy verme serbestliğine ve gizliliğine ilişkin hükümler asıldı. Seçim günü görev yapacak olan sandık başkanları ve memurların da titizlikle çalıştığı görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.