M.Şevket ALTINAYAR

M.Şevket ALTINAYAR

SEÇİMLERE 5 KALA KULİSLER HAREKETLİ

HAZİRAN 2015’te yapılacak genel seçimler öncesi Aydın’da siyasi gündem yoğun…

Milletvekili aday-adayları seçimlere yaklaşık 5 ay kala partilerinde ilk 3’üne girebilmek için çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Kulislerde konuşulanları sizin için derledik.

• AK PARTİ’DE SADIK ATAY FAVORİ GÖSTERİLİYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) il başkanlığını Ömer Özmen devreden eski il başkanı Sadık Atay’ın ilk 2’de yer alacağına kesin gözle bakılıyor.

Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç’ın yanı sıra AK Parti’nin Aydın Büyükşehir Adayı Mustafa Savaş, Nazilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar, eski Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk kulislerde adı geçen isimler arasında bulunuyor.

• BAŞBAKAN’IN DİBİNDE KAVGA

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ın programlarına katılmamayı tercih eden ve bir bakıma ‘boykot’ uygulayan İmran Acar başkanlığındaki Nazilli ilçe yönetiminin Gürcan Ertürk ismini milletvekili adayı olarak hazırladığı konuşuluyor.

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Aydın İl Kongresi’ne katıldığı gün, kongrenin yapıldığı salonun dışında meydana gelen ve araya giren partililerin büyümesini engellediği tartışma partinin Nazilli bölgesindeki adaylık sürecinin çok çetin geçeceğinin bir göstergesi oldu.

Belediye Meclis Üyesi Murat Akgün ile Mustafa Acar’ın, yönetim kurulu üyesi Ali Ertürk ile yaşadığı ve ‘yumruklaşmaya’ ramak kaldığı şeklindeki kavga iddiası kamuoyuna yansımasa da parti içinde konuşulmaya devam ediyor.

• ZEKERİYA TEMİZEL’İN ‘İTHAL ADAY’ OLABİLİR

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) ise partililerin ön seçim beklentisi devam ediyor.

Partinin Aydın’da ki ağır topu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın Ankara veya Samsun’a kaydırılacağı, eski Maliye Bakanlarından Zekeriya Temizel’in ‘kontenjan aday’ olarak Aydın’a monte edileceği bilgisi ön seçim isteyen partililerden tepki topluyor.

Geçtiğimiz günlerde Aydın ve Nazilli’de gazetecilerle bir araya gelen Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar da ‘ön seçim’ isteyen aday adayları arasında yer alıyor.

Bu isimlerin dışında ‘batı’dan Hüseyin Yıldız, ‘doğu’dan Süleyman Bülbül ‘aday-adaylıklarını’ gizlemeyen isimler olarak seçim çalışmalarına devam ediyor. Partinin 2014 Nazilli Belediye Başkan Adayı Ferda Çağlar Erkut’un ise 2015’te şansını bu defa milletvekili adayı olarak deneyeceği kulislerde konuşulan konular arasında yer alıyor.

• ÇERÇİOĞLU ‘DOĞU’DA İSİM ARIYOR

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ise ‘doğu’da Süleyman Bülbül ve Ferda Çağlar Erkut’un dışında Sultanhisar’dan Buharkent’e kadar etkili olabilecek 3’üncü bir isim arayışında olduğu bilgisi partide hareketlilik yarattı.

Sorularımızı yanıtlayan CHP’li Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, ‘Milletvekili adaylığını bu dönem düşünmüyorum’ açıklaması yaparken, gözler Kuyucak eski Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu’na çevrildi. Akoğlu’nun adaylığının şartların yerine oturması halinde kabul edeceği konuşuluyor.

• NAZİLLİ’DEN ÖZCAN VE KAYA ÖN PLANDA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise AK Parti ve CHP’ye nazaran daha sakin gözüküyor. Partinin 1’inci sırasına TBMM İdare Amiri, Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın getirilmesine kesin gözle bakılıyor. 2’inci sıra için önceleri Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı düşünen genel merkezin telefonla anket çalışması yaptırdığı bilgiler arasında yer alıyor. MHP’de Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Ahmet Kaya, Serap Cambazoğlu isimleri seçim çalışmalarına devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar