Seçmenler bu habere dikkat!

Seçmenler bu habere dikkat!

YSK listeleri açıkladı! Milyonlarca seçmeni ilgilendiren bu habere dikkat! YSK, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin, seçmen listeleri askıya çıkardı.

2015 Genel Seçimi için seçmen kütüğü listeleri, sabah saatlerinden itibaren muhtarlıklarda askıya çıktı. Listeler 27 Mart’a kadar askıda duracak.

Nerede oy kullanacığınızı bu linkten öğrenebilirsiniz..

7 Haziran seçimlerinde oy kullanacak vatandaşların isimlerinin yazılı olduğu seçmen listeleri tamamlandı. Hazırlanan listeler mahalle muhtarlıklarında bugün sabah saatlerinden itibaren askıya çıktı. YSK’nın takvimi gereği listelerin 14 Mart’ta askıya çıkması bekleniyordu ancak muhtarlar vatandaşa kolaylık olması bakımından listeleri 2 gün önceden askıya çıkarttı.

Fevziçakmak Mahalle Muhtarı Bilal Orhan, “Listelerimizi astık, gelen vatandaşlara yardımcı olacağız. Şuana kadar gelen olmadı. Sabah 08.00’de geldik, listelerimizi astık ve vatandaşlarımızı bekiyoruz listeleri kontrol etmeleri içi” dedi.

Balat Mahallesi Muhtarı Adem Özbektaş, “Sabah 08.00’de mesai başladı. Kontrol etmeye yavaş yavaş geliyorlar. Duyurumuzu yaptık, ilanımızı yaptık. Bundan sonra bekliyoruz, inşallah gelmeye başlıyacaklardır” diye konuştu.

Yoğunluğun son günlede artacağını ifade eden Özbektaş, “Muhakkak televizyonlardan, haberlerden ve internet üzerinden takip ediyorlar ve vatandaşın ilgisi ilk saatlerden başladı.Askı süresinin bitimine doğru duyuruların daha çok etkin olmasından dolayı vatandaşın ilgisi daha çok artacaktır, bu her zaman böyle olmuştur” dedi.

Vatandaşlar 27 Mart’a kadar listelerde isimleri olup olmadığını kontrol edebilecek. Seçmen listelerinde isimleri bulunmayan vatandaşlar ise elektrik, su, doğalgaz vb. faturaları ile birlikte ilçe nüfus müdürlüklerine gidip İlçe Seçim Kuruluna kayıt yaptıracak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.