Şehadetinin Bereketi Sürüyor

Şehadetinin Bereketi Sürüyor

Mavi Marmara’da şehit olan Furkan’ın babası Ahmet Doğan “Oğlumun şehadetinin bereketi sürüyor. Ülkemizden ve birçok ülkeden Müslümanlar özellikle de gençler Furkan’ın hikayesini öğrenince kendilerini...

Mavi Marmara’da şehit olan Furkan’ın babası Ahmet Doğan “Oğlumun şehadetinin bereketi sürüyor. Ülkemizden ve birçok ülkeden Müslümanlar özellikle de gençler Furkan’ın hikayesini öğrenince kendilerini olumlu yönde değiştiriyorlar.” dedi.

Doğan, Furkan’ın Yeryüzü Doktorları’nın çalışmalarını öğrenmesiyle göz doktoru olup Afrika’da kataraktlı hastaları iyileştirmeye karar verdiğini, şehadetinden sonra gelen sonuçta Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandığını öğrendiklerini belirtti. Ahmet Doğan, oğlunun kataraktlı hastaların gözlerini açamasa da birçok gencin gönül gözünün açılmasına vesile olduğunu sözlerine ekledi.

Furkan ümmete mal oldu

Kayseri Erciyes Üniversitesi Ebedi Gençlik Kulübü tarafından Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Mavi Marmara Sempozyumu”nda ”Ümmetin şehidi Furkan” başlıklı bir konuşma yapan Doğan “Furkan artık ümmete mal oldu” dedi. Şehadetinden sonra ülkemizin ve dünyanın birçok yerinden davetler alarak konuşmalar yaptığını hatırlatan Ahmet Doğan “her gittiğim yerde hatta Suriye’de Golan Tepeleri’nde bile sahiplenildiğini, örnek gösterildiğini gördüm.” şeklinde konuştu.

Şahitlik edecek caminiz olsun!

Furkan’ın farklı ve özel bir çocuk olduğunu belirten Doğan “az konuşur, çok okurdu. Yaşına göre çok olgundu. Çok cömertti. Helal-haram konusunda çok hassastı. Namazlarını huşu içinde kılardı. Dedesi küçük yaşlardan itibaren camiye gitmeye alıştırmıştı. Özellikle sabah namazlarını cemaatle kılardı. Her sabah Alpaslan Camii’ne giderdi. Cemaat onu çok severdi. Şehit olduğunda camiye yazılan ‘Şehit Furkan Doğan bu caminin cemaatiydi’ yazısını görünce ‘öldüğümüzde şahitlik edecek bir camimiz olmalı’ diye düşündüm.” şeklinde konuştu.

ABD’de iken eşini ve iki çocuğunu yanına aldırdığını, Furkan’ın da bu ülkede doğduğunu söyleyen Ahmet Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Eşime hamilelik sürecinde devletin verdiği hanım doktor Yahudi’ydi. Ancak son gün bir işi çıkınca doğumu bir Hristiyan doktor yaptırdı. Bu yüzden hep şöyle derim: Furkan, Hristiyan doktorun elinde doğdu, Müslümanca yaşadı ve bir Yahudi asker tarafından şehit edildi.”

Gençlerin büyük ilgi göstererek salonu doldurdukları sempozyumda Mavi Marmara gazisi, Anadolu Platformu İstişare Kurulu Başkanı Ramazan Kayan da gemideki seyahati esnasında karşılaştığı bazı ilginç olayları ve anıları anlattı. Kayan konuşmasının sonunda şahit olan bir kişinin ağzından Furkan’ın İsrailli askerler tarafından nasıl şehit edildiğini anlatınca salonda duygusal bir atmosfer yaşandı.

Mavi Marmara davasının avukatı Ramazan Arıtürk’ün “Mavi Marmara’nın hukuki boyutu”nu anlattığı sempozyumda diğer Mavi Marmara gazileri Ali Tokluman ve Ahmet Aydan Bekar da birer konuşma yaptılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.