Şehit ateşi Çorum’a düştü

Şehit ateşi Çorum’a düştü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Mesut Demirkan'ın Çorum’daki baba ocağına ateş düştü.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Mesut Demirkan'ın acı haberi şehidin Çorum Merkeze bağlı Boğabağı Köyü’nde yaşayan ailesine ulaştı. Çorum Emniyet Müdürlüğü görevlileri sağlık ekibiyle birlikte köye giderek şehidin 64 yaşındaki babası Abdullah Demirkan ve annesi 64 yaşındaki Zeynep Demirkan’a acı haberi verdi. Oğlunun şehit haberini alan anne Zeynep Demirkan ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Acılı anneyi emniyet görevlileri teselli ederken, sağlık ekipleri müdahale ederek sakinleştirmeye çalıştı. İki kardeşten birisi olan şehit polis Mesut Demirkan’ın evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehidin eşi 38 yaşındaki Zehra Demirkan, kızları 12 yaşındaki Zeynep, 8 yaşındaki Rabia ve 3 yaşındaki oğlu Kaan’ın Ankara’da ikamet ettiği öğrenildi.

Şehit polis Mesut Demirkan’ın Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı’nın da damadı olduğu öğrenildi. Haberi alınca köydeki ailesinin yanına giden Şevket Avcı, “Damadım pırlanta gibi bir çocuktu çok şükür şehit oldu. Allah onu bizden daha çok seviyor hainler emellerine ulaşamayacak” dedi.
Şehit Mesut Demirkan’ın 6 damadından birisi olduğunu belirten Avcı, “5 damadım ve 1 oğlum daha var. Hepsi vatana feda olsun” şeklinde konuştu.

Mesut Demirkan’ın en son 1,5 ay önce Çorum’a izne geldiğini belirten Avcı, şehidin zaman zaman Ankara’dan geçici görevle güneydoğuya gittiğini sözlerine ekledi.

16 yıllık polis memuru olan şehit polis Mesut Demirkan Özel Harekat Dairesinde görevliyken 17 gün önce geçici görevle gittiği Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlara katılıyordu.
Şehit polis Mesut Demirkan’ın cenazesi, yarın Çorum’a getirilerek ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Boğabağı köyünde defnedilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.