Şehit Cevdet Özdemir Sosyal Tesisi Açıldı

Şehit Cevdet Özdemir Sosyal Tesisi Açıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından Türkmenler Mahallesi’nde yaptırılan Şehit Cevdet Özdemir Sosyal Tesisi ve parkının açılışı yapılan törenle yapıldı.Törene, Maliye Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletveki...

Şahinbey Belediyesi tarafından Türkmenler Mahallesi’nde yaptırılan Şehit Cevdet Özdemir Sosyal Tesisi ve parkının açılışı yapılan törenle yapıldı.

Törene, Maliye Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Mehmet Şimşek, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili adayları Canan Candemir Çelik, Hakan Tanrıöver, Erdem Güzelbey, AK Parti İl Başkanı EyyüpÖzkeçeci, İlçe Başkanı Hakan Kurt ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören tesiste eğitim gören küçük çocukların okudukları ilahilerle devam etti.

ÇOK GURURLUYUM

Töreninin açış konuşmasını tesise adı verilen Şehit Cevdet Özdemir’in annesi Dursun Özdemir yaptı. Şehit oğlunun adının bir tesise verilmesinden dolayı gurur duyduğunu ifade eden anne Özdemir, “Çok gururluyum. Tabi oğlumu kaybetmenin üzüntüsünü de yaşıyorum. Bana bu gururu yaşattığı için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin adını böyle tesislere verdikleri için onurluyuz. Tesisin açılışı için gelen Sayın Bakanımıza ve milletvekillerimize de teşekkür ederim” dedi.

70’İNCİ SOSYAL TESİS

Daha sonra konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahamazoğlu, 2012 yılında Şırnak’ta yaşanan çatışmada şehit olan Cevdet Özdemir’in adını tesise verdiklerini söyledi. Tesis ve park yapmak için 18 bina ve 36 evi yıktıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “Açılışını yapacağımız tesisimiz 70’inci sosyal tesisimiz ve üzerinde bulunduğu alan 2 bin metrekarelik bir alan. 400 metrekare oturma alanına sahip olan tesisimiz 4 katlı ve içerisinde, hazırlık kurslarıyla çok sayıda meslek edindirme kursları yer alıyor. Kurslarımızın haricinde tesisimizde bay-bayan taziye evleri ve spor tesisimiz de mevcut. Bu tesisin mahallemize hayırlı olmasını diliyor, şehidimize de tekrar Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

AÇILAN TESİSTE GÜZEL NESİLLER YETİŞMESİNİ DİLİYORUM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili adayı Abdülhamit Gül de Şahinbey Belediyesi’nin çok iyi işlere imza atığını ifade ederek, “Bugün çok güzel bir tesisimizin açılışını yapıyoruz. Mehmet Tahmazoğlu başkan, gerçekten çok başarılı belediye başkanlarından birisi. Türkiye’de ki belediyelerin yüzde 60’ı AK Partili belediyeler, bu belediye başkanlarından en çalışkanlarından birisi de Tahmazoğlu başkan ve ben kendisini tebrik ediyorum. Bu açılan tesisten güzel nesiller yetişmesini diliyorum. İnşallah sizin dualarınızla daha başarılı işlere imza atacağız. Allah birlik ve istikrarımızı bozmasın. Tesisimizin ve parkımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

DAR GELİRLİLERE 1.000 KONUT DAHA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise AK Parti’nin belediyecilik anlamında büyük başarılara imza attığını söyledi. Şahinbey Belediyesi’nin ayrı bir başarı hikayesi yazdığını ifade eden Başkan Şimşek şöyle konuştu: “Şahinbey aslında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kadar kentsel dönüşüm çalışmaları içinde. Milli Eğitim Bakanlığı kadar eğitim faaliyetleri içinde. Allah kendilerinden razı olsun. Mehmet Tahmazoğlu başkan, çok başarılı çok çalışkan bir kardeşimiz. Şahinbey Belediyesi dar gelirli vatandaşlarımız için Mavikent’e 1.000 yeni konut daha yapıyor bunun da müjdesini verelim. Daha önce 2 bin konut yapmıştı, şimdi 1.000 konut daha yapacak 10 yıl vade ile verecek dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olması için. Bu konutlar için başvurular da 21 Mayıs’ta başlayacak. Çalışmalarımız devam ediyor ve devam edecektir. Bu sosyal tesisimizin hayırlı olmasını diliyor başkanımızı canı yürekten kutluyorum”

Yapılan konuşmaların ardından okunan dualarla sosyal tesisin ve parkın açılışı gerçekleştirilirdi. Protokol üyeleri tesisi gezerek kursiyerlerle sohbet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.