Şehitkamilli Hanımların 5. Geleneksel Resim Sergisi Açıldı

Şehitkamilli Hanımların 5. Geleneksel Resim Sergisi Açıldı

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hanımlar Lokali kursiyerlerinin hazırladığı karma yağlı boya resim sergisinin açılışı Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. 30 kursiyerin...

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hanımlar Lokali kursiyerlerinin hazırladığı karma yağlı boya resim sergisinin açılışı Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. 30 kursiyerin hazırladığı birbirinden güzel 173 adet yağlı boya resmin yer aldığı açılışta, usta ressamlara taş çıkartacak resimler göz kamaştırdı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi (ŞKM) sergi salonunda sanatseverlerin beğenisine sunulan resim sergisine, Gaziantep Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve eşi Seval Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ile çok sayıda kursiyer ve sanatseverler katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Hanımlar Lokali adı altındaki sosyal tesisimizde yıllardır devam eden resim sergimiz var. Hocalarımız her yıl yeni teknikler yeni metotlar geliştiriyorlar. Bugün burada 30 kursiyerimizin 173 eseri sergilenmektedir. Geçen hafta da sosyal tesislerimizdeki el emeği göz nuru eserlerimizi sergilemiştik. Şehitkamil Belediyesi olarak, imkanlar dahilinde eğitimin her kademesinde destek veriyoruz. Okul öncesinden, üniversiteye hazırlık noktasına kadar eğitime destek veriyoruz. Tabi sadece akademik eğitim değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel hayata katkı sağlamak adına değişik branşlarda da hizmet veriyoruz. Tüm kursiyerlerimizi ve hocalarımızı yürekten kutluyorum” dedi.

“HANIM KARDEŞLERİMİZ BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLER ORTAYA KOYMUŞ”

Yapılan eserlerin birbirinden güzel olduğunu dile getiren Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, “Yapılan eserleri incelediğimizde birbirinden değerli resimlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Hanımlarımız 7 aylık bir süre zarfı içerisinde büyük emek sarf ederek, böylesine güzel eserleri ortaya koymuşlar. Bugünde bu güzel eserleri sergileyerek, vatandaşların beğenisine sundular. Şuna inanıyorum ki sizlerde benim düşündüğümü düşünüyor, ne kadar güzel tabloların meydana çıktığını görüyorsunuz. Bunun için hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hanım kardeşlerimize bu imkanları sağlayan Şehitkamil Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“RESİM YAPMAK BÜYÜK BİR AŞKTIR”

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Resim Kursu Öğretmeni Ferah Güneş, “7 Aylık bir zaman içerisinde 30 kursiyerimizin çalışmalarının sonucu olarak 173 tablomuz ile 5. Geleneksel sergimizi açmış bulunuyoruz. Kursumuza karakalem çalışmasıyla başlıyoruz, ilk 3 ay hazırlık aşamasıdır. Sonraki aylarda ise muazzam eserler ortaya konulmaya başlanılıyor. Yağlı boya branşı halk arasında terapi olarak da görülüyor. Sosyal tesisimize yoğun bir talep var. Bize sağladığı imkanlardan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum ” ifadelerini kullandı.

Birbirinden güzel resimlerini sergileyen kursiyerler ise, “İlk yaptığımız ve son yaptığımız resimler arasında çok büyük bir fark var. Burada çok iyi bir eğitim aldığımıza inanıyoruz. Zaten çalışmalarımıza gelen beğeniler de ne kadar güzel ürünler ortaya koyduğumuzu gösteriyor. Türk kadınının bu tür çalışmalara gerçekten ihtiyacı var. Ortalama bir resim 2 veya 3 ayda tamamlanıyor. Resim yapmak büyük bir aşktır. Bize böyle bir imkanı sunduğu için Şehitkamil Belediyemize teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.

SANATSEVERLER RESİMLERE HAYRAN KALDI

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Sergiyi gezen protokol üyeleri ile konuklar, sanatçıların çizmiş olduğu eserlere hayran kaldı. Usta ressamlara taş çıkartacak resimler göz kamaştırırken, sanatseverler beğendikleri eserler hakkında detaylı bilgiler aldı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) sanatseverlerin beğenisine sunulan yağlı boya resim sergisi, 8 - 12 Haziran tarihleri arasında sanatseverlere kapılarını açık tutacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.