Semerkand’dan TÜMSİAD’a Ziyaret

Semerkand’dan TÜMSİAD’a Ziyaret

Semerkand Vakfı sorumlularının oluşturduğu heyet, kahvaltıda Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şubesi yönetim kurulu ile bir araya geldi.9. Merkez Semerkand Vakfı Bölge Başkanı Do...

Semerkand Vakfı sorumlularının oluşturduğu heyet, kahvaltıda Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şubesi yönetim kurulu ile bir araya geldi.

9. Merkez Semerkand Vakfı Bölge Başkanı Doç. Dr. Hakan Gökçe, Vakıf Müdürü Dursun Çeküç, Beşir Derneği Sorumlusu Ömer Bostan, Ticaret Birim Sorumlusu A. Kadir Akman, Semerşah Birim Sorumlusu M.Ali Yıldırım, Kermes Birim Sorumlusu Enver Bıçak, Nakşin Birim Sorumlusu Mustafa Ertaş, Buhara Birim Sorumlusu Yavuz Boyraz, Kurban Birim Sorumlusu Selim Kahraman, Sosyal Birim Sorumlusu A.Kadir Kaplan, Eğitim Sorumlusu Adem Şahin ve Semerkand Birim Sorumlusu Mehmet Kapucu’dan oluşan heyet Eskişehir TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Engiz ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

"HALKA HALKA ARTTIĞINI GÖRÜYORUZ"

Eskişehir TÜMSİAD sbinasında gerçekleştirilen kahvaltıda konuşan 9. Merkez Semerkand Vakfı Bölge Başkanı Doç. Dr. Hakan Gökçe, yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Gökçe, hayra adanmış ümmetin bu mirasının devamı için kurulmuş olan Semerkand Vakfı’nın, tarih boyunca İslam coğrafyasında, doğudan batıya, kuzeyden güneye İslam dünyasına bilinen veya bilinmeyen isimlerle hizmet ettiği mesajını verdi. Muhtaç insanlara yardım eli uzatan Beşir Derneği’nin Vakıf Çatısı altında bulunduğunu işaret ederek sözlerine devam eden Doç. Dr. Hakan Gökçe, “Yapmış olduğu çalışmalarımızın hamd olsun Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında halka halka artmakta olduğunu görüyoruz. İnsanları topluma kazandırmak için yapılan bu çalışmalarda, bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"ECDADIMIZIN BIRAKTIĞI EN ÖNEMLİ EMANETLERDEN BİRİ"

Yardım ağını büyültmek istediklerini kaydeden Gökçe, "Önce Rabbimizin izniyle bugün Kutuplara kadar uzanan bir yardım ağı zincir halkasını giderek büyütmeye çalışıyoruz. Yurdun dört bir yanında açılan kermesler, sayesinde Allah rızası için ihtiyaç sahibi insanları imkanı olanlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vakıf kültürü ecdadımızın bıraktığı önemli emanetlerden biridir. Bizde bu emanetlere en iyi şekilde sahiplenmek ve zirveye çıkarmak için canla başla mücadele vereceğiz. Bizlerde elimizden gelen desteği dün olduğu gibi bugünde vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Gökçe ayrıca İstanbul’a açılacak olan 5 yeni üniversite arasında Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi’nin de bulunduğunu kaydederek, vakıf çatısı altında bu zamana kadar da binlerce öğrenci yetiştirildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vakıf Heyeti birim sorumluları yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.