Semih Özmeriç 5'inci kez güven tazeledi

S.S. Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulunda mevcut Başkan Semih Özmeriç, 5’inci kez güven tazeledi.

Rahatsızlığına rağmen kongreye katılan Özmeriç, kooperatifin başarısı nedeniyle plaketle onurlandırıldı. S.S. Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu, Aydın Şoförler Odası düğün salonunda yapıldı. Genel kurula Aydın ve Muğla İlleri Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Necip Saraç, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın Şoförler Odası Başkan Vekili Oktay Mantar, Aydın Şoförler Odası Genel Sekreteri Ahmet Engin, AYESOB’a bağlı odaların başkanları ve kooperatif üyeleri katıldı.

Divan başkanlığında Aydın ve Muğla İlleri Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Necip Saraç’ın seçildiği genel kurulda divan heyeti Şakir Şahbaz ve Adnan Yeniev’den oluştu. Kooperatif Muhasebecisi Hakan Baklacı tarafından okunan faaliyet, yönetim ve denetim kurulu raporları oy birliğiyle kabul edildi. Kongreye katılan delegeler, yönetim ve denetim kurulunu oybirliğiyle akladı.

Belindeki rahatsızlık nedeniyle kongre güçlükle katılan Kooperatif Başkanı Semih Özmeriç, arkadaşlarının yardımıyla kürsüye geldi. Açılış konuşmasında kooperatif üyelerine seslenen Özmeriç, doktorunun kendisine kesin yatak istirahatı tavsiye ettiğini ancak kendisinin kongrede üyeleriyle birlikte olmayı tercih ettiğini söyledi. 2014 yılının kendileri için zor bir yıl olduğunu ifade eden Özmeriç, “Özellikle son 3 aydır büyük sıkıntılar yaşadık. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanımız öncülüğünde esnaf odası ve kooperatif başkanlarımızla çok sık Ankara’ya gidip geldik. Biz bunu kendimize dert edindik. Eğer bu çabayı göstermeseydik ülke ekonomisi 12,5 katrilyonluk kayba uğrayacaktı. Çok şükür istediğimiz sonuca ulaştık ve kredileri sizlerin hizmetine sunduk. Çok ciddi bir görevi ifa ediyoruz. İyi idare edilmezse bu kurumlar batıp gidiyor. Bankaların eline kalırsak işlerimizi yürütmemiz çok zor. Türkiye’de en fazla kredi kullandıran kooperatiflerden birisiyiz. Kişi başı yüzde 5 faizle 150 bin TL’ye kadar kredi kullandırabiliyoruz. İnşallah yüzde 0 faizle de kredi kullandıracağız. Biz bunları sizlerin desteğiyle başardık. Bize güvenen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ZOR DÖNEMDE 185 BİN TL KAR ELDE ETTİ

Aydın ve Muğla İlleri Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Necip Saraç ile AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, zor bir dönem olarak nitelendirilen 2014 yılını 185 bin TL kar ile kapatarak önemli bir başarı elde eden S.S. Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi onurlandırdı. Saraç ve Çetindoğan, yönetim kurulu adına Kooperatif Başkanı Semih Özmeriç’e plaket takdim etti.

Kooperatif Başkanı Özmeriç ve yönetimini kutlayan AYESOB Başkanı Çetindoğan, “Esnaflar olarak işimiz çok zor. İnsanlara hizmet etmek ve onlara yararlı olabilmek için büyük çaba gösteriyoruz. Bunu yaparken kendisimizden ve ailemizden ödün veriyoruz. Ancak biz esnaflar yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“ESNAF HER ZAMAN DEVLETİNİN YANINDADIR”

Esnafların en büyük sermayesinin insan olduğuna dikkat çeken Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç da, “Bizim çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras bu ortamlardır. Bizlerin birlik olmaktan başka çaresi yok. Dünden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Esnaf her zaman devletinin yanındadır. Esnaf yola çıkmaz; esnaf eylem yapmaz, boykot yapmaz. Devlet ne zaman ihtiyaç duyarsa, esnaf o an oradadır. Esnaf bu topluma her zaman lazım. Bizler nasıl devletimizin yanında oluyorsak; devletimizi ve devletin kurumlarını da yanımızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut Başkan Semih Özmeriç’in başkanlığında hazırlanan tek liste ile gidilen seçimlerde 464 delegenin tamamının oyunu alan Özmeriç, güven tazeleyerek 5’inci kez göreve seçildi.

Semih Özmeriç başkanlığındaki S.S. Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yönetim kurulunda Oktay Mantar, Atila Akgün, Hakan Anğı ve Arif Özçiçekçi yer aldı. Denetim kurulunda Hüsamettin Bulut ve Mevlüt Akgün yer alırken; bölge birliği temsilcileri ise Semih Özmeriç ve Atila Akgün’den oluştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.