Sepil: “En Büyük Hayalim Göztepe’yi Halka Açmak”

Sepil: “En Büyük Hayalim Göztepe’yi Halka Açmak”

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, en büyük hayalinin Göztepe’yi Spor Toto Süper Lig’e çıkartarak halka açmak olduğunu söyledi. Başkan Sepil, yaşanan Karşıyaka, Altay, Göztepe rekabetini ise ‘faydasız’ ola...

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, en büyük hayalinin Göztepe’yi Spor Toto Süper Lig’e çıkartarak halka açmak olduğunu söyledi. Başkan Sepil, yaşanan Karşıyaka, Altay, Göztepe rekabetini ise ‘faydasız’ olarak yorumladı.

Ege Genç İşadamları Derneği’nin (EGİAD) 71. Ege Toplantısı’nın konuğu olan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, gönül verdiği sarı-kırmızılı kulüp ile ilgili hayallerini anlattı. Çocukluğunu Göztepe’nin kulüp binasının yanında geçirdiği için ve Göztepeli olduğu için sarı-kırmızılı kulübü devraldığını anlatan Başkan Mehmet Sepil, “Hiçbir ticari hesabım yok. Bu hem benim için hem de Göztepe için avantaj. Hayalimizi de ilk gün söyledik. Göztepe, benim çocukluk devrimde çok başarılı bir kulüptü. İzmir’de değilken kendimi Göztepe’ye sadık hissetmedim. Buradan gittiğimde Göztepe kalbimdeydi. Ben de Galatasaray’la Beşiktaş’la ilgilenmeye başladım ama hayatımdan Göztepe özlemi hiç gitmedi. Hatta bu benim için bir iddia haline geldi. İmkanım olunca da Göztepe’yle birlikte bir şeyler yapmaya karar verdim” dedi.

“ESKİ GÖZTEPE’Yİ GETİRMEK İSTİYORUZ”

Kendisini çok şanslı hissettiğini söyleyen Başkan Sepil, “Göztepe gibi bir camiayı bulması çok zordur. Son maçlarda bunu gösterdik. Sezon başında yeni bir yönetimle başlıyorsunuz ama sezon sonunda 40 bin seyirci geliyor. Bence önümüz açık. Hedefimizi baştan koyduk, eski Göztepe’yi geri getirmek istiyoruz. Sadece Türkiye için değil tekrar uluslararası bir takım olabilmek istiyoruz. Kolay bir yol değil ama benim yapmak istediğim bu. Hayalim sadece orada bitmiyor. Göztepe’yi sadece başarılı yapmak yetmez, aynı zamanda kendi ayakları üzerinde duran bir kulüp haline getirmek lazım” diye konuştu.

“BORCU OLMAYAN TEK KULÜBÜZ”

Göztepe’yle ilgili en büyük hayalini anlatan Sepil, “Benim en büyük hayalim Göztepe’yi süper lige çıkartıp, halka açmak. Göztepe’nin en büyük avantajı sıfır borcu olması. Türkiye’de benim bildiğim Gençlerbirliği’nden sonra borcu olmayan tek kulüp Göztepe. Ne devlete, ne oyuncularına borcu olan, sıfır davası olan başka bir kulüp yok. Bu da bizim büyük bir şansımız. TMSF’den dolayı böyle oldu. Bu kulübü başarılı yapıp, halka açmak bana en doğru şey geliyor. Bu aynı zamanda bir çok Göztepeliyi de kulübün içine daha iyi girmesini sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’E TALİBİZ”

Göztepe’yi sadece futbol değil bir spor kulübü haline getirmek istediğini aktaran Sepil, “Biz İzmir’e talibiz. Göztepe futbolda İzmir’in liderliğini alabilecek bir takımdır ve almalıdır. Karşıyaka çok başarılı, çok iyi basketbol ekolü oluşturdu, voleybolda bunu Arkas yaptı. Altınordu’nun da hakkını yemeyelim, son zamanlarda güzel bir başarı hikayesi yazıyorlar. Ama Göztepe çok büyük bir camia. Göztepe’nin zaman içinde futbolda İzmir’i temsil edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“FAYDASIZ REKABET”

Göztepe, Altay ve Karşıyaka arasındaki rekabeti ‘faydasız rekabet’ olarak tanımlayan Başkan Sepil, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Tamamen başarısızlığın rekabeti bu. Karşıyaka-Göztepe rekabeti İzmir’in en güzel şeylerinden biridir. Rekabet, hareket getirir, enerji getirir. Ama bizde bu şekilde olmamış. Benim en büyük umudum, her sezon başında Karşıyaka ile Göztepe’yi bir maç oynatmak. Bugün her zaman Göztepe ve Karşıyaka 50-60 bin kişiye oynar. Yaşanan sorunlar nedeniyle bu zor görünüyor ama bu zor görünen şeye de bir yerden başlamak lazım. Bu rekabet faydasız bir rekabet şuanda.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.