Seyyar muhtara konteynerli çözüm

Seyyar muhtara konteynerli çözüm

Aydın'ın Efeler İlçesi Zafer Mahallesi'ndeki Minibüs Garajı'nı yıkılması nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi, garaj binasının içerisinde yer alan Zafer Mahallesi Muhtarlık Bürosunu da tahliye etti.

Muhtarlık binasında bulunan demirbaşlarla birlikte sokakta kalan muhtar, görevini seyyar olarak sürdürmeye çalışıyor.

Muhtar Saraç, tahliye isteğinin ardından, Aydın Büyükşehir Belediyesine dilekçe ile başvurarak, Bedesten İş Hanı'nda Büyükşehir Belediyesi'ne ait mevcut bir adet dükkanın muhtarlık bürosu olarak kullanılmak üzere kendisine tahsis edilmesini talep ettiğini söyledi. Muhtar Saraç, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından dilekçesine yaklaşık iki ay sonra "Talep ettiğiniz alanda mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait boş yer bulunmamaktadır. Ayrıca muhtarlık binası olarak hizmet verdiğiniz yerin belediyemizce proje uygulanacağından, yıkım kararı verilmiş olup, yıkım işlemlerine başlanılmıştır. Can ve mal güvenliğiniz bakımından ivedi şekilde boşaltmanızı önemle rica ederiz" şeklinde cevap verildiğini aktardı.

KONTEYNERDE HİZMET VERECEK

Gelen olumsuz kararla birlikte ne yapacağını bilemeyen muhtar Saraç durumu Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a anlattı. Mesut Özakcan da muhtarın ve mahallenin mağduriyetini gidermek için çalışma başlattı. Muhtarlık binası için konteyner siparişi verildi. Önümüzdeki günlerde gelecek olan konteynerin Zafer Mahallesinde bulunan Aytepe Çocuk Parkına kurularak muhtarlığın orada hizmet vereceği bildirildi.

SEÇMEN LİSTELERİNİ BAKKALA ASTI

Vatandaşlarla telefon yardımıyla buluşup hizmet vermeye çalıştığını belirten Saraç, “Muhtarlıkta işi olan vatandaşlar telefonla beni arayarak işlerini görebiliyor. Muhtarlık binamız yok. Bizde seçmen listelerini 1. Azam olan Musa Erdugan’a ait bakkal dükkanına astık. Vatandaşları oraya yönlendiriyorum. Bilgisayardan evrak almak istediğimizde ise mahallede bulunan esnaflardan yardım alıyorum. Yeri geliyor internet kafelere gidiyoruz. Efeler Belediye Başkanımıza duyarlılığı ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.