SGK Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor

SGK Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor

Sosyal Güvenlik Haftası, Çanakkale’nin Biga ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.Etkinlikler, SGK Biga İlçe Müdürü Vehbi Tayoğlu ve kurum çalışanları tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulması,...

Sosyal Güvenlik Haftası, Çanakkale’nin Biga ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler, SGK Biga İlçe Müdürü Vehbi Tayoğlu ve kurum çalışanları tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Buradaki törende konuşan Vehbi Tayoğlu, Türkiye’de Sosyal Güvenlik Sisteminin yıllardır farklı Sosyal Güvenlik kanunlarına tabi olarak yürütülmeye çalışıldığını belirterek, “Kurumlar arasında Mevzuattan kaynaklanan sıkıntıları ortadan kaldırmak ve çalışanların hak ve yükümlülükleri arasındaki norm ve standart birliğini sağlamak amacıyla reform niteliğinde düzenlemeler yapılmış;Bu düzenlemelerle sigorta hak ve yükümlülüklerinin eşitliğinde, mali olarak sürdürülebilir, tek bir emeklilik ve sağlık sigortası sisteminin kurulması ve kaliteli sağlık hizmeti sunumunu amaçlayan genel sağlık sigortası sistemi oluşturulmuştur.

Bütün bunları, kurum başkanından il müdürüne ve memuruna kadar tüm SGK personeli olarak özverili ve yoğun bir çalışma temposu içerisinde bir yandan kayıt dışı ile mücadele ederken bir yandan da vatandaşlara Sosyal Güvenlik hizmeti vermeye çalışıyoruz.

Özellikle kayıt dışıyla mücadeleye önem vererek,sosyal adaletin sağlanması hususunda kararlı,nitelikli ve güler yüzle hizmet sunmaya devam ediyoruz” dedi. Daha sonra Kaymakam Fatih Genel ve Belediye Başkanı İsmail Işık’ı makamlarında ziyaret eden kurum personeli, çiçek takdim ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.