SGK, SSK Ve Bağkur Emeklilerine 602 TL Ödeme Müjdesi!

SGK, SSK Ve Bağkur Emeklilerine 602 TL Ödeme Müjdesi!

Türkiye'deki milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisine verilen ek ödemelerin artırılması gündemde. Emeklilere her ay verilen ek ödemenin yüzde 4-5'ten, 10'a çıkarılması söz konusu.

Konuyla ilgili haberleri ilgiyle takip eden vatandaşlar 'emekli ek ödemeleri ne kadar? 'yeni ek ödemeler ne kadar olacak? sorularının yanıtlarını arıyor. Eğer talep kabul görürse en düşük ödeme 119 TL, en yüksek ise 602 TL olacak. İşte emekli maaş ve ek ödemelerle ilgili tüm detaylar... 2006 yılında vergi iadesi kaldırılarak, yerine ek ödeme uygulamasına geçildi. Emekli maaşının yüzde 4'ü, ek ödeme olarak tüm emeklilerin her ay hesabına yatırılıyor.

Yılda iki kez bayram ikramiyesi alan milyonlarca emeklilere, 3 yılda bir banka promosyonu ve her ay ek ödeme ile ek kazanç sağlanıyor.

Ramazan Bayram ikramiyesine alarak yüzleri gülen milyonlarca emekli şimdi de ek ödeme zammının verilmesiyle birlikte ikinci bayramı yaşamak istiyor.

Emeklilere her ay verilen ek ödemede artış gündemdeki yerini koruyor. Takvim'in haberine göre, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "Yeni oran yüzde 8-10 olarak belirlensin" çağrısını yapıyor. Bu talep hayata geçerse, emeklilerin büyük bölümünün ek ödeme tutarları ikiye katlanacak.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), ek ödemede oranın yüzde 8-10 olarak belirlenmesini talep ediyor. Peki emekliye 361 TL ek ödeme zammı 2020 ne zaman?

Emekliler; yılda 2 kez bayram ikramiyesi, 3 yılda bir banka promosyonu ve her ay ek ödemeyle ek kazançlar elde ediyor. Vergi iadesinin yerine gelen ek ödeme maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında oluyor.

Ancak emekliler, bu oranın günümüzde düşük kaldığını belirterek, artırılmasını istiyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "Yeni oran yüzde 8-10 olarak belirlensin" çağrısını yapıyor.

Bu talep hayata geçerse, emeklilerin büyük bölümünün ek ödeme tutarları ikiye katlanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde oran yüzde 8 olursa 241,15, yüzde 10 olursa 361,72 liraya varan artış yaşanacak.

6 bin 28 lira olan en yüksek maaşı alan emekliye 241,15 lira yerine 482,30 lira ya da 602,87 lira ek ödeme verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum