Sıcaklık ve Ramazan pazarı vurdu

Sıcaklık ve Ramazan pazarı vurdu

Ramazan ayı ve 40 dereceye varan sıcaklık pazarları da kötü etkiliyor. Efeler’in en büyük pazarı olan Salı Pazarı, en sakin günlerini yaşarken, yaz meyve ve sebzeleri tezgahlarda alıcı bekliyor.

Ramazan ayından önce satışların fazla olduğunu belirten esnaf, bu haftalarda satışlarının düşük olmasını Ramazan’da oruç tutan vatandaşların sıcak havada pazara çıkmasına bağlıyor. Salı pazarında hem en çok rağbet gören meyve sebze fiyatlarını öğrendik, hem de esnaftan pazarın sakinliğiyle ilgili görüş aldık.

FİYAT DA DÜŞÜK SATIŞ DA…

İşte meyve sebze fiyatları ve esnaf değerlendirmeleri:

Ekrem Korkmaz: Satışlarımız düşük. Ramazan ayından önce satışlarım çok yüksekti. Fiyatlarımız düşük olmasına rağmen alıcı yok. Ramazan’dan önce domatesin kilosu 1 buçuk lirayken, şimdi 50 kuruş olmasına rağmen domatesin yüzüne bakan yok.

Kadir Sözügeçer: Kışın piyasa iyiydi. Örneğin kış aylarında salatalığın kilosu 4 lirayken yok satıyordu, şimdi 75 kuruşa alıcı bulamıyor. Ramazan ayı ve artan sıcaklar pazarı kötü etkiledi.

Murat Türkü: Fiyatlarımız normal, satışlarımız düşük. Ramazan pazarı vurdu. Vatandaş sıcaklardan dolayı pazara çıkmıyor. Yaz meyvelerinin yok satması gerekirken, rağbet yok.

Necati Şenses: Bazı vatandaşlar oruç tutuyor, evlerinde zaman geçiriyor. Bazı vatandaşlar da tatile çıkıyor. Salı pazarı sakin günlerini yaşıyor. Fiyatlarımız normal olmasına rağmen ürünlerimiz tezgahlarda alıcı bekliyor.

SALI PAZARINDA MEYVE SEBZE FİYATLARI

Fasulye: 2,5-3 lira, Barbunya: 5-6 lira, Börülce: 2 lira, Bezelye: 2 lira, Üzüm: 3-4 lira, kiraz: 1-4 lira, şeftali:1,5-3 lira arasında değişiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.