Şiddetli Yağış Tekirdağ’da Hayatı Durdurdu

Şiddetli Yağış Tekirdağ’da Hayatı Durdurdu

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde sağanak yağış hayatı felç etti. İlçede alçak noktalarda sel baskınları yaşanırken, araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Bahçesi yağmur suyu ile dolan bir sitenin sakinleri...

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde sağanak yağış hayatı felç etti. İlçede alçak noktalarda sel baskınları yaşanırken, araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Bahçesi yağmur suyu ile dolan bir sitenin sakinleri evlerindeki suyu kovalarla boşaltmaya uğraştı.

Aniden bastıran yağmur Çerkezköy ilçe merkezinde etkili oldu. Yaklaşık iki saat süren yağışta özellikle Gazi Osman Paşa Mahallesi, Bağlık Mahallesi’nin bir bölümü ve BSH kavşağında yağmur suları birikti. Yağmur suları İmar Sitesini ise adeta esir aldı. Sitenin bahçesi ağzına kadar yağmur suyu ile dolarken, apartman sakinleri evlerinde mahsur kaldı. Vatandaşlar evlerindeki suyu kovalarla boşaltmaya çalıştı, iş makineleri trafiğin tıkandığı noktalarda yağmur sularını tahliye etmek için uğraştı. Sıcak havada aracı ısınmasın diye camını açık bırakılan aracın içi su doldu.

Her yağmurda dere taşkını ve su baskınları yaşayan Çerkezköy, büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Sık sık taşan Pınarça deresi, yapılan çalışmaların etkisiyle yatağından taşmadı ancak alçak noktalar su baskınından kurtulamadı. Aniden yükselen su debisi, rögarları tıkadı. Alçak noktalarda sel baskınları yaşanırken, kavşaklar araçlara geçit vermedi.

Vatandaşların Çerkezköy Belediyesi’nden yardım istemesi ise karşılık bulmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.