Siirt’te Günde Bir Ton Hediyelik Şeker Satılıyor

Siirt’te Günde Bir Ton Hediyelik Şeker Satılıyor

Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani beldesinde hediyelik şeker tüketiminde yaşanan artış esnafın yüzünü güldürdü.Hemen her gün yüzlerce yerli ve yabancı konukların ziyaret ettiği Baykan ilçes...

Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani beldesinde hediyelik şeker tüketiminde yaşanan artış esnafın yüzünü güldürdü.

Hemen her gün yüzlerce yerli ve yabancı konukların ziyaret ettiği Baykan ilçesi Veysel Karani beldesine bu yıl düzenlenen anma ve Anneler Günü etkinlikleri en çok belde esnafının yüzünü güldürdü.

Beldede hediyelik eşya ve şeker satan Kadri Erdoğan adlı esnaf, Veysel Karani beldesine yapılan yoğun ilgiden memnun olduklarını söyledi. 6 yıldır hediyelik eşya ve şeker satarak geçimini sağladığını belirten Kadri Erdoğan, "Her yıl Mayıs aylarından başlayarak yıl sonuna kadar devam eden belde ziyaretleri yapılıyor. Buraya gelen yerli ve yabancı konuklar türbede ibaret ediyor, döndüklerinde belde yanlarında hediyelik eşya, şeker ve lokum almadan gitmiyor. Belde esnafı her gün 1 ton hediyelik şeker satıyor. Mevlit gibi özel günler ise bu rakam daha da yükseliyor. Şeker satıcıları olarak yoğunluktan memnunuz" dedi.

Hediyelik şekerin kilosu 1 ile 3 lira arasında değişiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.