Sındırgı MYO’da Mezuniyet Coşkusu

Sındırgı MYO’da Mezuniyet Coşkusu

Sındırgı Meslek Yüksekokulunda, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’in de katıldığı törende, Sındırgı İlçe K...

Sındırgı Meslek Yüksekokulunda, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’in de katıldığı törende, Sındırgı İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, kurum amirleri, öğretim görevlileri ve veliler de hazır bulundu.

Tören okul mezunlarından Rahmiye Düzgün’ün konuşması ile başladı. Öğrenciler adına ile duygularını paylaşan Düzgün; “2 yıl önce çıktığımı yolda durmadan dinlenmeden ilerledik ve bugünlere geldik. Bugün içimizde hem bir burukluk hem de mutluluk duygusu hâkim. Çünkü hayatımızda bir dönem biterken yeni bir döneme merhaba diyoruz” dedi.

Sındırgı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Özmen de bir konuşma yaparak "2015- 2016 öğretim yılında hayırsever Zühtü Kandemir beyefendi, Sındırgı Belediye Başkanlığı ve rektörlüğümüz katkılarıyla inşaatı tamamlanan ancak tefrişat ihale hazırlığı devam eden 22 derslik, 2 amfi 2 bilgisayar Laboratuvarı, bir konferans salonu bulunan 4800 metrekareye kapalı alana sahip dört katlı binada eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacaktır. Sizlerin huzurunda söz konusu binamızın inşaatında emekleri geçen sayın Zühtü Kandemir beyefendiye, Sındırgı Belediye Başkanlığına, ve okulumuzun inşası için büyük emekleri olan daha önceki yüksek okul müdürlerimizden Prof. Dr. Cihan Özgür’e üniversite rektörlüğümüze sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Mezuniyetin sizlere ve ailenize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özmen’in konuşmasından sonra Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş bir konuşma yaptı. Yavaş, “Bizim de göreve geldiğimiz 1 yıl öncesinde sadece kaba inşaatı vardı. Belediyemizin bu yükün altından kalkması mümkün olmadığı için şimdiki Milletvekilimiz Tülay Babuşçu ile birlikte Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a gidildi. Sağ olsunlar bizi kırmadılar. Burası için 1 milyon 600 bin TL ek ödenek çıkarıldı. O ödenekle beraber binamız tamamlandı. Sındırgı’da termal turizm bölgesi ilan edilmiş teşvik kapsamında bir bölge. Bundan dolayı da Sındırgı’nın geleceği turizmle alakalı yatırımlarda. Sındırgı turizme bağlı işleri yapmalı. Sındırgı’nın ufkunu açabilecek bütün projeler ortak kanatla oluşması gereken önemli hamleler. Elbirliğiyle inşallah Sındırgı’da güzel hedeflere ulaşacağız. Özellikle bugünün kahramanı sevgili öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Rabbim onları hiçbir zaman utandırmasın, rüyalarında bile üzmesin. Her günü daha güzel daha özel olsun” şeklinde konuştu.

Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş ise mezun olan bütün öğrencilere başarılar diledi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de öğrencilere yeni hayatlarında başarılar dileyerek, "Üniversitemiz ülkemize, milletimize ve insanlığa faydalı özgüveni yüksek, dürüst, ahlaklı, görgülü, bilgili çevresine duyarlı bireyler yetişmeyi amaç edinmiştir. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum. Sizler Balıkesir üniversitesinin bulunduğunuz yerde birer temsilcisi olarak hizmet vereceksiniz” dedi.

Konuşmalar sonrası dereceye giren öğrenciler başarı belgeleri ile ödüllendirildi. Dönem mezunları hatıra fotoğrafı çekerek, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir eşliğinde kep atma heyecanını yaşadı. Mezuniyet töreni sonrası Rektör Özdemir ve beraberindekiler Sındırgı Meslek Yüksekokulu yeni hizmet binasını inceledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.