Siverek’te SGK Bildirimlerine İlgi Arttı

Siverek’te SGK Bildirimlerine İlgi Arttı

Siverek ilçesinde bir süre önce Emniyet Müdürlüğü tarafından özel hastanelere yapılan operasyonda çok sayıda kişinin kimlik numaralarının habersiz olarak kullanıldığı tespit edilmişti. Operasyonun ard...

Siverek ilçesinde bir süre önce Emniyet Müdürlüğü tarafından özel hastanelere yapılan operasyonda çok sayıda kişinin kimlik numaralarının habersiz olarak kullanıldığı tespit edilmişti. Operasyonun ardından vatandaşlar, olası izinsiz girişler için bildirim almak için SGK Müdürlüklerine akın etmeye başladı.

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Adayı Yıldız Konal, İlçe Başkanı İlhan Çelik, Siverek SGK Müdür Vekili Ramazan Akaray’ı makamında ziyaret ederek bildirimler hakkında bilgi alarak bir süre sohbet etti.

Son zamanlarda Siverek’te özel hastane yetkililerine karşı yapılan operasyonlar hakkında bilgi veren Akaray, vatandaşların özel hastanelere giderken çok dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Akaray; “Maalesef birçok konuda olduğu gibi özel hastane sisteminde de bazı art niyetli kişiler vatandaşlarımızın hastane girişleri üzerinden tekrar tekrar girişler yaparak devleti dolandırıyor. Bu konuda her vatandaşımız çok duyarlı olmalıdır, bu mağduriyeti yaşamamak içinde vatandaşlarımız ücretsiz olarak SMS bilgilendirme sistemine kimlik numaralarını yazdırıp aktifleştirmeleri gerekiyor. Bu sistem sayesinde kişiden habersiz yapılacak herhangi bir giriş anında SMS sistemi ile telefona bildirim geliyor ve bu konuda uyarılıyor” dedi.

Milletvekili Adayı Yıldız Konal, “Her haksızlığın bir cezası vardır, bu haksızlığı yaptığı tespit edilenler hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. İnanıyorum ki bu yolsuzluğun önüne geçilecek ve haksız kazanç elde eden herkes cezalandırılacaktır. Bu konuda vatandaşlarımıza da çok görev düşüyor, ilk başta hemşerilerimiz kendi kimlik bilgilerine sahip çıkmalı ve kendilerinden habersiz giriş çıkışları kontrol etmelidir. Bunun en pratik yolluda SMS sistemini aktifleştirmektir, tüm vatandaşlarımızın gelip bu sistemini kullanmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Milletvekili Adayı Konal, İlçe Başkanı İlhan Çelik, ilçe teşkilatı yöneticileri kimlik numaralarını vererek bilgilendirme sistemine kayıt oldular.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.