Sivil Polis ve Belediye İşçisinin 16 Yaşındaki Çocuğa Dayağı

Sivil Polis ve Belediye İşçisinin 16 Yaşındaki Çocuğa Dayağı

Aydın'ın İncirliova ilçesinde durması yönündeki uyarıyı dinlemeyerek babasına ait arabayla kaçan 16 yaşındaki M.K.'nin, yakalandıktan sonra bir sivil polis ile çocuğun yakalanmasına yardım eden belediye işçisi tarafından dövüldüğü görüntüler ortaya çıktı.

'Darp raporu' alan M.K., kendisini döven polis memuru M.D.'den ve belediye işçisi V.B.'den şikayetçi oldu.

Olay, İncirliova İlçesi'nde geçen 4 Temmuz gecesi meydana geldi. Babasına ait otomobille evine giden M.K., iddiaya göre kırmızı ışıkta durduğu sırada, sivil polis ehliyet ve ruhsat kontrolü yapılmak istendi. Ehliyeti olmayan M.K., sivil araçla gelen ekibin polis olduğuna inanmadığını öne sürerek kaçmaya başladı. Bir süre İncirliova sokaklarında kovalamaca devam ederken polis, belediye işçisi V.B.'nin de yardımıyla M.K.'yı yakaladı. Yakalanan M.K., belediye işçisi V.B. ve İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğu belirtilen polis memuru M.D. tarafından dövüldü.


GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ

M.K.'nın dövülmesi, sokakta bulunan bir işyerine ait güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülere göre M.K.'nın araçtan indikten sonra koşarak sokağa girdiği görüldü. M.K.'nin daha sonra duvar kenarında durup ellerini havaya kaldırması göze çarptı. Motosikletle gelen belediye işçisi V.B.'nin M.K.'nın yanına gelip yüzüne 3 kez yumruk attığı, ardından yanlarına ulaşan sivil polis memuru M.D.'nin tekme attığı M.K.'yı yere düşürdüğü görüldü. M.K. yerde yatarken de M.D.'nin çeşitli yerlerine tekme atması güvenlik kamerası ile kaydedildi. M.D.'nin bir ara silahını çıkartıp kabzasıyla M.K.'nın kafasına vurması da görüntülere yansıdı. O anlarda belediye işçisi V.B.'nin de motosikletinden inerek M.K.'yı tekmelediği görüldü. Daha sonra yerden kaldırılan M.K. ekip aracına götürüldü.


AVUKAT: ŞİDDET, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA GÖSTERGESİ

Dövülen M.K., polis aracında ve karakolda da dayak ve küfüre maruz kaldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Polis memuru M.D. hakkında yapılan soruşturma izni başvurusunun sonucunun beklendiğini anlatan M.K.'nın avukatı İrfan Taş, şöyle dedi: 

"Müvekkil çocuk, sivil polis olduğunu sonradan anladığı bir ekip tarafından camı tıklatılınca hızla kaçıyor. Arkasından ateş ediliyor, kaçarken başka bir araca çarparak duruyor. Burada çocuğun amacı evine gidebilmek. Zaten eve yakın bir yerde yakalanıyor ve darp ediliyor. Her ne kadar kaçması hata ise de kanundaki karşılığı idari para cezasıdır. Polisin şiddet uygulaması, görevi kötüye kullandığının açık göstergesidir. Biz bu konuda gerekli şikayeti yaptık."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.