SOHRAM-DER’den Mülteci Anneler İçin Kutlama

SOHRAM-DER’den Mülteci Anneler İçin Kutlama

Diyarbakır’da faaliyet yürüten İşkence ve Şiddet Mağdurları İçin Sosyal Hizmet Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Derneği’nce (SOHRAM-DER), Suriyeli anneler için Anneler Günü etkinliği düzenlendi. D...

Diyarbakır’da faaliyet yürüten İşkence ve Şiddet Mağdurları İçin Sosyal Hizmet Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Derneği’nce (SOHRAM-DER), Suriyeli anneler için Anneler Günü etkinliği düzenlendi. Dernek Koordinatörü Yeter Yılmaz, travma yaşamış annelerin bir gün de olsa güzel vakit geçirmeleri için çaba gösterdiklerini söyledi.

Diyarbakır’daki Suriyeli anneler unutulmadı. Kentte faaliyet yürüten SOHRAM-DER, bünyesindeki çeşitli hizmetlerden yararlanan mülteci anneler için ’Anneler Günü’ kutlaması düzenledi. Dernek binasında düzenlenen etkinliğe, çok sayıda mülteci katıldı. Müzik dinletisinin yapıldığı ve SOHRAM Çocuk Korosu’nun sahne aldığı etkinliğe katılanlar, çalınan şarkılara alkışlarla tempo tuttu. Etkinlikte, davetlilere çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Dernek Koordinatörü Yeter Yılmaz, bu yıl Anneler Günü etkinliğini, Suriye’deki savaştan etkilenen ve mülteci olarak Türkiye’ye sığınan savaş mağduru anneler için düzenlediklerini belirterek, travma yaşayan kadınların bir günlerini de olsa güzel geçirmeleri için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Suriyeli Necah Ahmed ise kendileri için etkinlik düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, tüm annelerin, Anneler Günü’nü kutladığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.