Sokak sakinleri isyanda: ’85 Sokak’a çare yok mu?’

Sokak sakinleri isyanda: ’85 Sokak’a çare yok mu?’

Nazilli’de Aydoğdu ve Kurtuluş mahallelerinin kesiştiği 85 Sokak’ta meydana gelen kazalar sokak sakinlerini çileden çıkardı. Sokak sakinleri, son 1 yılda 50’ye yakın maddi hasarlı kazanın meydana geldiği sokakta can kaybı olmasından endişe ediyor.

Nazilli’de ‘Kuşbaz’ olarak da bilinen, Aydoğdu ve Kurtuluş mahallelerinin kesiştiği 85 Sokak’ta her gün meydana gelen trafik kazaları sokak sakinlerini çileden çıkardı. Son 1 yılda 50’ye yakın maddi hasarlı kazanın meydana geldiği sokakta can kaybı olmasından endişe eden sokak sakinleri, yetkilileri sorunlarına sahip çıkmaya davet ediyorlar.

• ‘AYLAR ÖNCE TRAFİK LAMBASI TAKILACAKTI’

85 Sokak’a yakın bir bölgede işyeri bulunan Eşref Özbağcı isimli vatandaş, son 1 yılda 50’ye yakın maddi hasarlı kazanın meydana geldiği sokakta can kaybı olmasından endişe ettiklerini söyledi. 85 Sokak’ta her gün bir kazanın meydana geldiğini ifade eden Özbağcı, “Nazilli Belediyesi’ne gidip sıkıntımızı anlattım. En son başkan yardımcısıyla görüştüm. Trafik lambası takılacağını söyledi. Aylar geçiyor, kazalar oluyor ama hala önlem alınmıyor. Birisi ölürse vicdan azabı çekilecek” dedi.

• POLİS MEMURUNUN CEVABI ŞAŞIRTTI

Geçtiğimiz günlerde şarjlı motor kullanan bir kadının, bir arabaya çarparak yaralandığını hatırlatan Eşref Özbağcı, “Görevli polise bu sokakta, özellikle bu sokağın Sakarya Caddesi’yle birleştiği yerde çok kaza olduğunu söyleyerek, önlem alınmasını istedik. Polis memuru, ‘Her yerde kaza oluyor. Her sokakta kaza oluyor’ şeklinde cevap verdi. En az kazalar kadar polis memurunun verdiği cevaba üzüldük. Bu olayın üzerinden 15 gün geçtikten sonra 85 Sokak ile Sakarya Caddesi’nin kesiştiği noktada polis aracı kaza yaptı” dedi.

haberin-videosu-079.gif

• DEVLET HASTANESİ AÇILDI, KAZALAR ARTTI

Sokak esnaflarından Ercan Ayar ise, kesişen bölgede önceki yıllarda da olduğuna dikkat çekerek, “85 Sokak, yeni yapılan Devlet Hastanesi güzergahında bulunuyor. Bu nedenle trafik akışında ve kazalarda artış oldu. 15 gün önce konulan ‘DUR’ levhası da bir işe yaramadı. Yetkililerin can kaybı olmadan bu sokağa bir çare bulmalarını istiyoruz. Sokağa yapılacak hız kesiciler ve trafik ışıkları bu sorunu asgari seviyeye indirebilir” şeklinde konuştu. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

foto-galeri-038.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.