Söke Belediyesi’nde 'Sözleşme' sevinci

Söke’de Belediye Başkanlığı ile Belediye İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş görüşmeleri mutlu son ile bitti.

2015 yılını ve 148 belediye İşçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalanırken; işçi temsilciliği yüzde 15 yapılan artıştan oldukça memnun kaldı. Toplu sözleşme imza töreninde Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, Belediye İş sendikası işyeri baş temsilcisi Bayram Keçe, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, Söke Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Hüseyin Batir, İnsan Kaynakları Müdürü Rahmiye Sevinç bulundu. Sözleşme Söke Belediye Başkanlığı makamında imza altına alındı.

Belediye-İş Sendikası olarak işçiler ve onların aileleri adına teşekkür eden Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman; “2015 yılının ilk sözleşmesini çok güzel bir süreç yaşayarak imzaladık. Büyükşehir yasası sonrasında ilçe belediyelerin görev sahalarının genişlemesinden ve ekonomik olarak yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Buna rağmen ince hesaplarla verilebilecek en oran ve ikramiyenin verildiğini düşünüyoruz. Söke Belediyesi’ne işçi ve emekçi kardeşlerimizi koruyan tavrından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Süleyman Toyran da; “Bizim ilk Başkanlık dönemimiz ve yaşanılan süreç gerçekten sıkıntılı bir süreç. Bu süreçte Sendika olarak yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Belki istenen tam anlamıyla olmadı ama orta yolu bulmak, karşılıklı olarak iki tarafında mutlu olarak masadan kalkması bizim için önemli. Keşke elimizden daha fazlası gelse ve işçilerimizin istedikleri rakamlara ulaşabilsek, bu büyük arzumuz. Her şeye rağmen iki taraf içinde iyi bir sözleşme olduğunu düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.