Söke Sağlık Meslek Lisesi İspanya Yolcusu

Söke Sağlık Meslek Lisesi İspanya Yolcusu

Fatma Tüzzerrah Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Söke Sağlık Meslek Lisesi) Erasmus+ programı kapsamında İspanya’ya gidiyor.

“AB düzeyinde Kardiyolojik Acillerde Acil Bakım ve Hemşirelik Hizmetlerinin öğrenilmesi” adlı projenin yürütücüsü olan Söke Sağlık Meslek Lisesi’nin projede 2 yurt içi ve 3 yurt dışı ortağı bulunuyor. Yurt içi ortağı Eğirdir Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtalya’ya, Kursaklar Yahya Kemal ve Mehmet Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danimarka’ya, Söke Fatma Tüzzerrah Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise 8 Mayıs-28 Mayıs tarihleri arasında İspanya’nın Marbella şehrine gidiyor. 3 haftalık eğitim ve kültür ziyareti için okul, ulusal ajanstan hibe aldı.

Erasmus+ programı kapsamında hazırlamış oldukları projelerini tanıtmak amacıyla Sağlık Meslek Lisesi katılımcıları okul müdürü Mehmet Volkan Şenarslan, proje danışman öğretmenleri Ayşe Türemen Ataşlı ve Salim Başar, öğrenci grubu adına Selin Vural, Gülşen Ustabaşı, Turgay Aslan ve Fatma Görgülü adlı öğrenciler Söke ilçe kaymakamı Mehmet Demirezer ile buluştular. Okul müdürü Mehmet Volkan Şenarslan projeyle ilgili olarak bilgiler verdi. Şenarslan; Öğrenciler açısından bu projenin mesleki hayatlarında yararlı olacağını, farklı kurumlarda staj eğitimi alacaklarını aynı zamanda kültürel etkileşimde bulunacaklarını ifade etti.

Proje sorumlusu Ayşe Türemen Ataşlı ve Salim Başar ülkemizin Acil Sağlık Hizmetlerinde henüz gelişmekte olduğunu, İspanya’nın bu anlamda kendilerini geliştirdiklerini Kardiyak Acillerde Acil Bakım ve Hemşirelik Hizmetleri konusunda öğrencilerin alacakları bilgi ve becerilerini mesleki uygulamalara dönüştürerek hastane öncesi dönemde ambulansta hasta veya yaralının hayatta kalma şanslarını arttıracaklarını belirtti. Ayrıca, projenin uygulanması sonucunda uluslararası geçerliliği olan belgeye sahip olacaklarını söyledi.

Söke ilçe kaymakamı Mehmet Demirezer, Erasmus+ programı kapsamında yürütülen bu projeden dolayı Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür etti. Kaymakam Demirezer; ülke olarak İngilizce konuşmak konusunda yetersiz kaldıklarını, öğrencilerin bu konuda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini, aynı zamanda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleri gerektiğini vurguladı. Söke ilçe kaymakamı Mehmet Demirezer, Sağlık Meslek Lisesi okul öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.