Söke Şantiye Şehire Döndü

Söke Şantiye Şehire Döndü

Söke Belediyesi ekipleri birçok noktada aynı anda çalışmalarını sürdürüyor.Şehir merkezinde yol yenileme çalışmalarına ağırlık veren Söke Belediyesi ekiplerinin çalışmaları takdir toplamaya başladı.

Şehir merkezinde yol yenileme çalışmalarına ağırlık veren Söke Belediyesi ekiplerinin çalışmaları takdir toplamaya başladı. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ise çalışmaları yakından ve yerinde takip ediyor.Futbol Sokak’ta kaldırım ve yol yenileme çalışmaları tamamlandı. Caddenin uzantısında bulunan Kemalpaşa Parkı’nın hemen arkasında bulunan Alan Sokak’ta eski yol kaplaması söküldü. Parke taşı döşemesi için malzemenin serilip, sıkıştırma çalışmaları ekiplerce yapılıyor. Alan Sokağın parke taşına kavuşturulmasının ardından Çeltikçi Mahalle Muhtarlığının bulunduğu Bayındır Caddesi ve Milli Egemenlik Caddesi kesişimine kadar olan parke kaplama yenilenecek. Çalışmalar Barış Konut Kooperatiflerine çıkan (Adliye önü) eski parke yolunun da yenilenmesini kapsıyor. Futbol Sokak’tan başlayan yenileme çalışmalarının yıllardır şikayet konusu olan uzantısı Bayındır Caddesi ve Milli Egemenlik Caddesi kesişimine kadar olan kısmı da kapsaması Çeltikçi Mahallesi sakinlerini sevindirdi.

KORHAN CADDESİ’NDE ÇALIŞMALAR SON AŞAMADA

Söke’nin Cumhuriyet Mahallesi Korhan Caddesi (Askerlik Şubesi yolu)’nde çalışmalar son aşamasına geldi. Korhan Caddesi’nde yol kaplaması tamamen parke taşıyla yenilendi. Kırmızı parke taşlarıyla desenlerle süslenen Korhan Caddesi’nin yeni yüzü mahalle sakinlerince beğeni topladı.

MADENCİLER KAVŞAĞI’NA DÜZENLEME

Kuşadası istikametinden Söke ilçe merkezine giriş noktalarından biri olan Kemalpaşa Mahallesi Ömer Koyuncuoğlu Caddesi girişindeki madenciler köprüsü kavşağı yeniden düzenleniyor. Araç trafiğini rahatlatacak refüj çalışmasının yapıldığı kavşakta Ömer Koyuncuoğlu caddesi girişine meydan düzenlemesi yapılıyor. Geniş bir yeşil alanın bırakıldığı çalışmalarda bordür çalışmaları devam ediyor. Bordür çalışmasının ardından Ömer Koyuncuoğlu Caddesi’nin yol ve kaldırım yenileme çalışması başlatılacak. Madenciler kavşağı ve Ömer Koyuncuoğlu Caddesi de uzun yıllardır şikayet alan noktalardan biri olmasıyla dikkat çekerken, Söke Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar memnuniyet yarattı.

“KONAK MAHALLESİ BAKCAN SOKAK’TA DA ÇALIŞMA BAŞLAYACAK”

Son dönemde vatandaşların yoğun şekilde şikayet ettiği Konak Mahallesi Bakcan Sokak’taki vatandaşlarda rahat bir nefes alacak. Çeşitli nedenler ve son dönemdeki yağışlar nedeniyle oldukça bozulan yolda inceleme yapan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Şantiye Şefi Erkan Çakır’a yol yapım çalışmalarının yakın zamanda başlaması talimatını verdi. Kısa süre içinde eski yol kaplaması sökülecek olan yola parke taşı döşenecek, ayrıca yağmur suyu için yolda gerekli tedbirler de alınacak.

“SEZONU İYİ DEĞERLENDİRMEK VE HEDEFİMİZİ TUTTURMAK İSTİYORUZ”

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran çalışmaları yerinde ve yakından takip ediyor. 2015 yılı için kent merkezinde parke taşı ile yenilenecek yollarda hedeflerin yerine getirilebilmesi için ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını belirten Başkan Toyran; “Kemalpaşa Mahallesi Gündoğdu Caddesi ve Şehit Cafer Sokak’tan başlayan yol yapım çalışmalarımız hızla devam ediyor. Madenciler Kavşağı ve Ömer Koyuncuğlu Caddesi girişinde çalışmalar devam ediyor. Korhan Caddesi’nde yol yenileme çalışmamızın sonuna geldik. Futbol Sokak’ta yenileme çalışması tamamlandı, bu yolun uzantıları olan Alan Sokak’ta yenileme için hazırlık çalışmamız var. Bu arada aciliyet gösteren noktalara da ekiplerimizi yönlendireceğiz. Çeşitli nedenler ve yağışlar nedeniyle bozulan Konak Mahallesi Bakcan Sokakta da yenileme çalışmamız olacak. Ömer Koyucuoğlu Caddesi’nin tamamı, Dere Caddesi ve Yeltepe Caddelerinde yol yenileme çalışmaları bu sezon hedeflerimiz arasında. Söke’nin kagren olan kent merkezindeki bozuk yollarını imkanlarımızı zorlayıp, yenileyeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.